Tradiční módní sezonu letos vykolejil koronavirus

Prodej módního zboží má svá specifika, která se projevují i v logistice. Kalendářní rok je zde rozdělen na dvě sezony –⁠ jarní/letní a podzimní/zimní. Pro každou z nich se naskladňuje jiné zboží a nové kolekce. Znamená to přípravu velkého objemu zboží v poměrně krátké době. Poté je mezi sezonami jedno až dvouměsíční období „klidu“. Dalším specifikem jsou pravidelné výměny sezonního zboží v obchodech spojené se zpracováním vráceného zboží.

Geis pracuje pro tři módní značky

Skupina Geis v oblasti módního zboží zajišťuje logistické služby pro společnost Great United Trading (GUT), která obchoduje značky KVL, Lee Cooper či Timeout. „Naše spolupráce se společností GUT začala na dlouhodobější smluvní bázi v roce 2014, ale už předtím jsme částečně spolupracovali v rámci sezonní výpomoci,“ vysvětluje vedoucí projektu GUT Pavel Tóth a dodává: „Pro každou další sezonu naskladňujeme jiné zboží, tedy nové kolekce, které zahrnují kolem 4500 různých artiklů, což ve finále znamená kolem 1200 různých druhů v několika barevných variantách. Jedná se zejména o oblečení, ale také o doplňky –⁠ v létě kabelky, pásky, tašky, v zimě čepice, šály, rukavice atd. V rámci naší spolupráce zajišťujeme veškerou skladovou manipulaci, tedy od vykládky doručených kontejnerů, případně leteckých zásilek a kamionů, až po doručení koncovým příjemcům.“

Zboží je ve skladu uloženo v krabicích obsahujících různé velikosti daného artiklu, tzv. prepack. Karton je zde základní manipulační jednotkou. Ty se třídí podle jednotlivých artiklů, ukládají na palety a naskladňují. Výkyv skladových zásob může být až 2000 paletových pozic, což je náročné na řízení efektivity uskladnění v rámci multi-user skladu.

Podle došlých objednávek se vyskladňuje potřebné zboží. „Boxy polepujeme zákaznickým štítkem, který se generuje přímo ze systému zákazníka (SAP), a objednávky pak kompletujeme do zásilek pro jednotlivé příjemce,“ uvádí Pavel Tóth. Sklad je napojen na distribuční síť skupiny Geis. Podle velikosti zásilky odtud zboží rozvážejí do jednotlivých prodejen v České republice a na Slovensku buď prostřednictvím paletové, nebo celovozové přepravy.

Vychystávání i pro další země

Mimo České republiky a Slovenska se zde skladuje a vychystává zboží také pro další země, konkrétně Rumunsko, Bulharsko, Bosnu a Hercegovinu, Srbsko, Chorvatsko, Slovinsko a Ukrajinu. Výjimečně se odtud expeduje zboží i do jiných zemí zejména střední a východní Evropy. Pro zásilky z EU a do zemí mimo ni společnost Geis zajišťuje veškeré celní služby.

Další součástí servisu pro GUT je příjem a zpracování vráceného zboží. Jedná se o nárazovou práci v souvislosti s výměnou sezonních kolekcí v obchodech. Vrácené zboží je přijato na sklad a zpracovává se podle pokynů zákazníka.

Jak již bylo uvedeno, mezi sezonami obvykle bývá alespoň jedno až dvouměsíční klidové období. Letos ovšem i zde probíhalo všechno trochu jinak, takže na konci července se ještě expedovaly jarní a letní kolekce a od 12. srpna začaly do skladu přicházet kontejnery s podzimním a zimním zbožím. Geis také začal zajišťovat provoz e-shopu se zbožím značky Timeout. Letošní jaro vlivem koronavirové krize přálo elektronickému prodeji v míře dosud nevídané, a nejinak tomu bylo i u oblečení. Proto byl sklad e-shopu doplněn vybraným sortimentem značky Lee Cooper. O zboží je velký zájem –⁠ velmi rychle mizí především trička, ale dobře se prodávají i šaty nebo mikiny.

„V módním světě se vše točí kolem častého střídání kolekcí a sezónního zboží, které musí být připraveno v ideálním čase do prodeje. A samozřejmě na nové věci musí být v prodejnách místo, takže je to permanentní kolotoč. Bezproblémové zvládnutí logistiky je proto velmi důležité,“ říká Dana Bačíková ze společnosti GUT.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest