Vývoj bezpilotného nákladného prostriedku v réžii Bell

Vývoj bezpilotného nákladného prostriedku v réžii Bell

Spoločnosť Bell, ktorá podporuje vývoj integrovaných ekosystémov svojich partnerov, sa zapojila do Kanadského konzorcia pre pokročilú vzdušnú mobilitu (Canadian Advanced Air Mobility Consortium), aby pomohla Kanade stať sa svetovým lídrom na poli pokročilých vzdušných technológií.

Skupina pozostávajúca z viacerých zúčastnených strán a založená Canadian Air Mobility a National Research Council of Canada (NRC) má za cieľ zefektívniť výskum, vývoj a komerčnú prevádzku v oblasti pokročilej leteckej mobility.

Inovačný tím Bellu v súčasnosti pracuje na vývoji a testovaní bezpilotného nákladného prostriedku Autonomous Pod Transport (APT). Jedná sa o dron z rodiny eVTOL (elektronických zariadení s vertikálnym vzletom a pristátím), ktorý je schopný prepravovať náklad s hmotnosťou až 32 kg. Základy tejto inovatívnej platformy vyvinul Bell Textron vo svojom kanadskom závode v Mirabele (Quebec).

Inovačné tímy vo Fort Worth a Mirabele pracujú na vývoji a výrobe nového riešenia pre plnenie širokého spektra misií, od doručovania balíkov či zdravotníckej prepravy až po podporu vojakov. V spolupráci s NASA nedávno absolvoval dron APT predprogramovaný letový okruh dĺžky 10 míľ vo Fort Worth, pri ktorom úspešne demonštroval svoje schopnosti bezpečne sa pohybovať v hustej letovej prevádzke s využitím antikolíznych systémov (Detect and Avoid) až po let za hranicu vizuálneho dohľadu pilota.

Inovačný tím v Mirabele tiež zohral kľúčovú úlohu v testovaní sklápacích rotorov v prstencoch pre Bell Nexus 4EX, ktorý bol prvýkrát predvedený na výstave CES 2020. Tímy Bellu usilovne pracujú na výskume a vývoji bezpilotných leteckých technológií, ktoré zákazníkom ponúknu pôsobivý zážitok.

Spoločnosť Bell, ako jeden zo členov CAAM, poskytuje svoje rozsiahle znalosti a skúsenosti v oblasti vývoja a výroby integrovaných ekosystémov pokročilej vzdušnej mobility (Advanced Air Mobility- AAM) v Kanade. Spolupráca a otvorená diskusia o infraštruktúre, regulácii, prevádzkovom a technickom zabezpečení otvára cestu pre využitie inovatívnych riešení v bezpilotných nákladných dronoch APT.

Vďaka týmto partnerstvám sa spoločnosť Bell približuje k tomu, aby predstavila vyspelé riešenia vertikálneho vzletu a pristátia v mestských oblastiach, ako je Vancouver.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest