DB Schenker v Oslu sází na elektrická nákladní vozidla od Volva

DB Schenker v Norsku chce dosáhnout nulových emisí při městské distribuci zásilek po Oslu.

 

Do vozového parku svého Oslo City Hubu začlení nové nákladní automobily Volvo FL Electric. Uvedení prvních norských nákladních automobilů s elektrickým pohonem do provozu podporuje státní energetická společnost Enova.

„S novými nákladními vozy Volvo FL Electric a s podporou společnosti Enova v našem logistickém centru v Oslu můžeme nyní dokázat, že provoz bez emisí je v městské dopravě možný,“ říká Jochen Thewes, CEO společnosti DB Schenker.

S nosností 16 tun budou vozidla Volvo FL Electric sloužit pro městský distribuční systém DB Schenker v Oslu. Neprodukují přímé emise, jsou tichá a slouží rostoucí poptávce po ekologické přepravě zboží ve městech. Stejně jako City Hub společnosti DB Schenker v Oslu budou nákladní elektromobily poháněné elektřinou vyrobenou především ve vodních elektrárnách v Norsku.

Společnost DB Schenker objednala pro městskou logistiku v Oslu celkem jedenáct elektrických nákladních automobilů, kterými nahradí nákladní automobily poháněné naftou. První tři nákladní elektromobily Volvo FL Electric už na sobě nesou nápis „100% electric in Oslo“.

DB Schenker otevřel City Hub v centru hlavního města Norska v květnu 2019. Do konce letošního roku bude jeho městská logistika v Oslu probíhat zcela bez fosilních paliv a bude se k němu využívat 23 elektrických vozidel, včetně elektrických dodávek a jízdních kol. Elektromobily v Oslu každý den doručí přibližně 800 zásilek.

Globálně se společnost DB Schenker zavázala do roku 2030 dosáhnout snížení emisí skleníkových plynů o 40 % ve srovnání s rokem 2006.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest