Panattoni připravilo pro Kion i třetí halu, komplex chytrých továren patří k největším na světě

Společnost Kion Group otevřela třetí výrobní budovu v Panattoni Parku Stříbro.

 

Komplex chytrých továren, který vybudoval stavitel průmyslových zón Panattoni ve spolupráci s investiční skupinou Accolade, se tak stává jedním z největších center manipulační techniky a automatizace na světě. Nová budova s rozlohou 25 550 metrů čtvrteční bude sloužit dceřiné společnosti Dematic. Bude vyrábět pásové dopravníky, modulární kapsové dopravníky i skladové a třídicí systémy (tzv. systémy multishuttle) pro hladký plynulý tok zboží ve skladech a distribučních centrech.

 

„Vlivem vysokého nárůstu zakázek a postupného navyšování výroby nám již nestačila výrobní plocha a byli jsme byli nuceni rozšířit skladovací plochy o tři externí sklady. Nová hala nám umožní se dostat pod jednu střechu, a tím výrazným způsobem zjednodušit interní logistické procesy,“ řekl Jiří Čmolík, ředitel závodu Dematic, dceřiné společnosti Kion Group.

 

„Když Kion před pěti lety vstupoval do Panattoni Parku Stříbro, dopředu vyhlásil, že když se mu bude v lokalitě dařit, postaví ještě druhou budovou, a když se mu bude velmi dobře dařit, postaví celkem tři. Velmi mě těší, že nakonec zvolil maximální expanzi, protože to značí maximální spokojenost. V druhé řadě bych chtěl vyzdvihnout, že příběh Kionu svědčí o postupné proměně českého průmyslu na úroveň 4.0. Všechny haly jsou plně digitalizované a provozy bezpapírové,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

 

„Projekty jako chytrá továrna dokazují, že i velcí hráči světového průmyslu na nás již dávno nepohlíží jen jako na montovnu Evropy, ale jako na rovnocenného partnera ve strategické výrobě, vývoji novinek a mnohdy i v zavádění revolučních změn v rámci celé nadnárodní skupiny. Pokud chceme patřit mezi přední hráče i v jiných odvětvích, nesmíme se bát a musíme investovat,“ uvedl Milan Kratina, CEO skupiny Accolade.

 

Společnost Kion Group uvedla do provozu svou první halu v Panattoni Parku Stříbro na začátku roku 2016. Závod na výrobu vysokozdvižných vozíků označil při osobní návštěvě tehdejší premiér Bohuslav Sobotka za čítankový příklad úspěšné investice. Nová budova aspiruje na vysoké ohodnocení v rámci ekologické certifikace BREEAM podle nejnovějších standardů.

 

Společnost Dematic zaměřuje své know-how na inovativní řešení skladové logistiky, která jsou uzpůsobena potřebám konkrétních branží. Jedná se kupříkladu o samostatné vychystávací přístroje, autonomní přepravní či multishuttle systémy a ve stále větší míře také o robotiku.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest