Nové CNG vozidlá v Coca-Cola HBC majú chrániť životné prostredie

Nové CNG vozidlá v Coca-Cola HBC majú chrániť životné prostredie

Coca-Cola HBC obnovuje vozový park a v súlade so svojou stratégiou udržateľnosti dáva prednosť ekologickým technológiám. Flotila nových 36 aut VW Caddy TGI pôjdu na stlačený zemný plyn (CNG). Dohromady má teraz firma 52 vozidiel na alternatívny pohon. Do 3 rokov plánuje presun na ekologickejšiu alternatívu aj pre celý zbytok flotily (celkom 530 áut).

Motiváciou k obmene vozového parku bola najmä ekologická – udržateľnosť, nižšie emisie (nielen z výroby, ale aj recyklácie vozidiel či z výroby pohonných hmôt). Najnovšie do servisnej flotily pribudne 36 vozidiel VW Caddy TGI. Autá sa pôjdu do celej republiky, vrátane závodu Natura na Broumovsku. Flotilu získala Coca-Cola HBC v spolupráci s firmami AutoPalace Group a ALD Automotive na operatívny leasing.

„My v Coca-Cole berieme klimatické zmeny, udržateľnosť, cirkulárnu ekonomiku a ďalšie environmentálne témy veľmi vážne. S vedomím dopadu našej činnosti na životné prostredíe sa snažíme nájsť udržateľné riešenia pre súčasné klimatické problémy skutočne v každom oddelení. CNG tak vyhralo nielen kvôli svojim vlastnostiam, ale hlavne práve vďaka dopadu na životné prostredie. Ekologickejšia alternatíva dopravy by mala v budúcom roku priniesť zníženie emisií CO² až o 11% za fleet do 3,5 ton. Navyše podľa dostupných informácií sú CNG vozidlá ku klíme ešte šetrnejšie než elektromobily a akceleruje aj infraštruktúra plniacich staníc,“ povedal Jan Turek, riaditeľ ICSC (supply chain) Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

Firma zníženíe emisií rieši nielen vo svojich prevádzkach, ale aj v preprave. Skúsenosti s vozidlami na alternatívny pohon už má – využíva nákladné vozidlá Mitsubishi Fuso Canter Eco Hybrid pre distribúciu tovaru v Prahe a stredných Čechách. K dispozícii má aj manažérske vozidlá Škoda Superb Combi iV s plug-in hybridným pohonom.

Vozidlá VW Caddy 1,4 TGI v prevedení MAXI ponúkajú nielen dostatok priestoru, ale aj vysoký užívateľský komfort. Množstvo zásuviek na súčiastky, pracovné náradie a väčšie komponenty – všetko je precízne navrhnuté a prepracované pre komfortnú prácu servisného technika chladiacich zariadení. Dojazd 550 km na CNG v kombinácii s 120 km na benzín zaručuje dostatočnú mobilitu.

Firma monitoruje aj ďalšie alternatívne pohony, sleduje napríklad využitie vodíku v palivových článkoch, ktoré majú proti klasickým viacero výhod – predovšetkým ekologickú čistotu, nižšiu záťaž na životné prostredie a vyšší dojazd.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest