Vznikne nové logistické centrum nákladnej dopravy

Vznikne nové logistické centrum nákladnej dopravy

Je to zámerom banskobystrickej spoločnosti Complete Services. Zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA), vyplýva, že celkové náklady na realizáciu predstavujú približne 29,5 milióna eur bez DPH. Predmetom prevádzky logistického centra má byť skladovanie a montáž mechanizmov malých rozmerov používaných hlavne v automobilovom priemysle. Investor plánuje začať výstavbu trvajúcu 15 mesiacov v novembri budúceho roka a začať priestory prevádzkovať vo februári 2023.

Navrhovaný areál bude situovaný v juhovýchodnej časti Budče v priestore dnes už nefunkčného veľkochovu ošípaných. Zastavaná plocha predstavuje podľa zámeru 65 000 metrov štvorcových, pričom tu bude vybudovaných 270 parkovacích miest. Prevádzka by mala v dvoch výrobno-skladových halách zamestnať 454 ľudí, v ďalších šiestich skladových halách 508 pracovníkov a štyroch ľudí na centrálnej vrátnici, čo spolu predstavuje 966 pracovných miest hlavne vo výrobe, logistike aj v administratíve.

Súčasťou areálu logistického centra nákladnej dopravy budú skladové a výrobné priestory, potrebné technické, administratívne a sociálno-hygienické zázemie, vnútorné komunikácie, spevnené plochy a parkoviská. Účelom je vytvorenie podmienok pre vstup nových investorov s využitím pracovnej sily zameranej na odborníkov v regióne. Hlavným zámerom je príprava územia pre účely výrobného charakteru.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest