Scania predstavuje novú radu špičkových prevodoviek

Scania predstavuje novú radu špičkových prevodoviek

Spoločnosť Scania predstavuje novú radu prevodoviek, ktorá nakoniec nahradí všetky súčasné automatizované riešenia Scania Opticruise. Prevodovka G33CM, ktorá predstavuje prvý produkt novej rady, je dostupná v kombinácii s modernizovanými motormi V8 ako aj s 13 litrovými motormi Scania s vysokým výkonom (500 a 540 k).

Spoločnosť Scania investovala do vývoja novej rady viac než 400 miliónov eur s cieľom posilniť svoju pozíciu prémiovej značky na trhu. Nová rada automatizovaných prevodoviek, vďaka svojim vlastnostiam, podporuje vysokú hospodárnosť nízkootáčkových pohonných jednotiek Scania a zaisťuje im tak vedúcu pozíciu aj v tomto desaťročí.

„Uvedenie prevodoviek novej rady na trh predstavuje pre spoločnosť Scania ďalší dôležitý aspekt potrebný pre zachovanie vysokej konkurencieschopnosti pohonných jednotiek s vnútorným spaľovaním až do roku 2030,“ hovorí Alexander Vlaskamp, výkonný viceprezident, vedúci predaja a marketingu a dodáva: „Nová rada prevodoviek je ukážkovým príkladom technologickej vyspelosti spoločnosti Scania, ktorá udržateľným spôsobom prináša zákazníkom efektívnejšie riešenie dopravy pri súčasnom znížení spotreby paliva.“

Spoločnosť Scania sa pýši dlhou tradíciou vo výrobe automatizovaných manuálnych prevodoviek s názvom Scania Opticruise, ktoré boli prvý krát uvedené na trh začiatkom 90-tých rokov minulého storočia. Prečo ale investovať do vývoja novej rady prevodoviek, keď spoločnosť Scania už ponúka riešenie, ktoré je všeobecne považované za jedno z najlepších na trhu?

„Je to absolútne nevyhnutné,“ hovorí Alexander Vlaskamp a pokračuje: „Naše nové prevodovky prinášajú vylepšenia, ktoré sú potrebné pre dosiahnutie efektívnejšej a udržateľnejšej cestnej prepravy v nadchádzajúcom desaťročí. Kľúčovou vlastnosťou je širší rozsah prevodových pomerov, ktoré zvyšujú efektivitu našich nízkootáčkových motorov. Výsledkom je hospodárnejšie, dlhšie radenie a nižšia spotreba paliva.“

Nová rada automatizovaných prevodoviek zlepšuje jazdné vlastnosti a zvyšuje udržateľnosť dopravy. Prevodovky sú so širším rozsahom prevodových pomerov, majú nižšiu spotrebu o 1% i menšiu hlučnosť. Vylepšené a jednoduchšie je aj radenie navrhnuté pre krútiaci moment až 3 700 Nm.

Nové prevodovky obsahujú celohliníkové kryty. Nižšie sú vnútorné straty a hospodárne sú prevodové pomery. Zároveň sa zvyšuje kapacita retardéru a dostupnosť celej novej rady moderných PTO. Nové prevodovky podporujú udržateľnú dopravu aj v prípade riešení využívajúcich spaľovacie motory.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest