V Contera Parku Teplice začala výroba obalů společnosti PaperFoam

Nizozemská společnost PaperFoam, která se zabývá produkcí obalů, rozšířila svou výrobu do České republiky.

Od srpna vyrábí obaly, které jsou kompostovatelné, v Contera Parku Teplice. Výroba přinese na Ústecko několik desítek nových pracovních míst.

PaperFoam, který má kromě domovského Nizozemska výrobní závody třeba v USA nebo Malajsii, uzavřel s českým developerem Contera dlouhodobou smlouvu a v Contera Parku Teplice v severních Čechách získá prostor o rozloze 2536 metrů čtverečních. Na této ploše probíhá výroba obalů, které se používají například v kosmetickém, zdravotnickém nebo elektrotechnickém oboru.

„Nová výrobní lokalita v Teplicích je nezbytná proto, abychom dokázali uspokojit velkou poptávku po udržitelných obalech v Evropě. Tato lokalita nám v rámci Evropy nabízí perfektní logistický přístup a dostatek potenciálu pro další růst. Pomůže nám naplnit naše poslání, totiž ušetřit 100 000 tun oxidu uhličitého v roce 2025 tím, že nahradíme tradiční obaly těmi od PaperFoam,“ říká Willem Derkman, CEO společnosti PaperFoam.

Po uzavření smlouvy s PaperFoam je Contera Park Teplice, jehož celková užitná plocha činí 46 200 metrů čtverečních, plně obsazen. Největším nájemcem zůstává firma Yusen Logistics, nedávným rozšířením pak prošly třeba prostory pro další logistickou společnost Advanced Supply Chain. Díky této expanzi mohla firma navýšit svou pracovní sílu na 345 zaměstnanců, což je nejvíce ze všech nájemců v teplickém parku. Advanced Supply Chain v loňském roce přijala i několik desítek žen na mateřské dovolené, kterým nabídla zkrácené úvazky v rozsahu 20 hodin týdně.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest