Tereos TTD expeduje na paletách CHEP 50 000 tun cukru ročně

Společnosti CHEP a Tereos TTD jsou dlouholetými partnery. Od roku 2017 poskytuje CHEP poolingový servis založený na sdílení, správě a opětovném využívání palet pro oba tuzemské cukrovary TTD. Z celkového objemu produkce závodů v Dobrovici a Českém Meziříčí putuje na modrých paletách CHEP prostřednictvím balicího centra TTD v Mělníku ročně ke spotřebitelům 50 000 tun krystalického cukru.

Nejvyužívanější platformou CHEP je pro distribuci cukru TTD aktuálně dřevěná půlpaleta s kovovými vzpěrami, která je optimální pro efektivní skladování, přepravu i vystavení zboží v místě prodeje.

Michal Franěk, ředitel mělnického balicího centra TTD, popisuje: „Důvodů, proč jsme se rozhodli místo tradiční paletové výměny pro pooling, je hned několik: V prvé řadě nám s ním zcela odpadá nutnost řešit evidenci palet a jejich vracení od zákazníků zpět k nám – oboje zastřešuje v rámci služby CHEP. S poolingem nemusíme uchovávat a spravovat vlastní paletový inventář, zároveň ale bez problémů pokryjeme sezonní výkyvy poptávky po cukru.“

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest