Díky novým textilním dveřím pro rollkontejnery ušetří Albert 70 tun plastu ročně

Textilní dveře od společnosti Sels používané místo obvyklé strečové fólie ochrání zboží v klecových vozících na cestě z distribučních center společnosti Albert do prodejen. Kromě pohodlnější manipulace se zbožím v tzv. rollkontejnerech znamená výměna jednorázově použitelné fólie za textilní dveře také úsporu plastového odpadu, která jen v prodejnách Albert dosahuje až 70 tun plastů ročně.

 

Kromě omezení spotřeby strečové fólie přinese opatření rollkontejnerů textilními dveřmi také úsporu času při nakládání a vybalování zboží. „Při manipulaci se zbožím nebo při přepravě kontejnerů stačí dvířka na boku klece zajistit háčky,“ říká ředitel podpory a rozvoje logistiky obchodů Albert Miroslav Dopirák a dodává: „Roční využívání dvířek nám ušetří až 70 tun plastu ročně. Dlouhodobě se totiž zaměřujeme na redukci plastů. Jejich využívání je pro nás příznivé i po ekonomické stránce.“

 

První rollkontejnery s textilními dveřmi začal Albert při převozu zboží z distribučních center do prodejen využívat v lednu tohoto roku a kompletní modernizaci vozíků dovrší během srpna. Celkem tak bude textilními dveřmi osazeno přibližně 23 000 klecových rollkontejnerů.

 

„Je hezké, že se nejenom dodavatelé snaží šetřit obalový materiál při balení zboží, ale i obchodníci hledají úspory v logistice a náhrady jednorázových plastů. Vnímáme, že bude důležitým trendem budoucnosti najít řešení, jak tyto plasty alespoň částečně nahradit. Tato inovace navíc šetří velké množství času zaměstnancům ve skladech, distribučních centrech i v prodejnách, což je další z jejich pozitivních efektů,“ dodává Vladimír Tichý, jednatel společnosti SELS.

 

Textilní dveře SELS jsou vyrobeny z průmyslové textilie, oboustranně potažené PVC. Ke kontejneru se připevňují elastickými lany s plastovými háčky a díky zafixování mezi bočnicemi vozíku se snižuje riziko jejich prodření či jiného poškození při manipulaci s kontejnerem. Rozměry dveří jsou uzpůsobeny různým typům rollkontejnerů.

 

Firma SELS dodává textilní dveře na dvojstěnné rollkontejnery ve třech variantách – sklopné, fixované a plně odnímatelné. „Velkou výhodou sklopných dveří je možnost zafixování zboží ve spodní části klecového vozíku a současné manipulace s produkty v horní části. Plně odnímatelné dveře naopak chrání obsah kontejneru během přepravy a při vykládání zboží je lze snadno odepnout, což je vhodné v provozech, kde se strečová fólie používá pouze u části kontejnerů nebo na určité operace,“ upřesňuje Vladimír Tichý.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest