Faurecia bude mít více prostoru v Pilsen West Industrial Parku v Nýřanech

Developer a generální dodavatel průmyslových staveb, společnost Demaco, zahájila výstavbu výrobní haly o velikosti 12 500 metrů čtverečních pro nadnárodního dodavatele automobilových dílů Faurecia. A to v průmyslové zóně Pilsen West Industrial Park v Nýřanech u Plzně. Investice 300 mil. Kč je financována ze zdrojů nemovitostního fondu spravovaného společností CBRE Global Investors.

 

„Jako developer a generální dodavatel se především snažíme nalézt efektivní řešení v rámci kompletní dodávky na klíč. Technické standardy přizpůsobujeme specifickým požadavkům, k tomu nám slouží náš vlastní design team, který úzce spolupracuje s uživatelem prostoru i se zástupci státní a místní správy. Tato komplexnost přístupu nám umožnila zahájit stavbu v šibeničním termínu ve výjimečných podmínkách spojených s pandemií covid-19,“ řekl Tomáš Budař, partner a jednatel společnosti Demaco.

 

„Projekt vznikal v období nejtvrdší karantény, proto veškerá komunikace probíhala online. Musím pochválit všechny zúčastněné za neuvěřitelné úsilí, které v konečném důsledku znamená, že jsme mohli stavbu zahájit. Každá investice je nyní důležitá a ukazuje se, že i v současných podmínkách existují vitální projekty,“ dodává Jaroslav Kaizr, partner společnosti Demaco.

 

„Rozšíření stávající haly je plně v souladu s našimi strategickými zájmy v této prémiové lokalitě. Na jednu stranu tato dohoda znamená utužení dlouhodobé spolupráce mezi naším nájemcem Faurecia a pronajímatelem CBRE Global Investors. Na druhou stranu je to pro nás zcela nová zkušenost s Demaco, která je však zatím velice pozitivní“ sdělil Pavel Křen, senior asset manager v CBRE Global Investors.

 

Nová hala bude předána Faurecii šest měsíců od zahájení výstavby. „Jsme rádi, že stavba je načas a že se nám podařilo připravit a zahájit tento projekt během pandemie. Přetrvávající silný zájem o naše výrobky znamená potřebu expanze, což je skvělá zpráva pro naše obchodní partnery a zaměstnance,“ dodává Tomáš Burkoň, ředitel závodu Faurecia v Nýřanech.

 

Na míru postavená budova o celkové rozloze 12 500 metrů čtverečních bude sloužit výrobě automobilových sedaček a sedačkových komponentů pro značky jako BMW, Opel, Volkswagen. Projekt umožňuje další expanzi o cca 8000 metrů čtverečních.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest