Ďalšie vozidlá Scania do flotily Hopi SK

Ďalšie vozidlá Scania do flotily Hopi SK

Začiatkom júla rozšírila spoločnosť Hopi SK svoju flotilu nákladných vozidiel o päť solo vozidiel značky Scania P 250 a P 280 s chladiarenskými nadstavbami Lamberet od spoločnosti Thermo King. Vozidlá Scania P 250 poháňa 7-litrový motor s výkonom 250 k a max. krútiacim momentom 1 100 Nm, vozidlá P 280 poháňa rovnako 7-litrový agregát s výkonom 280 k a max. krútiacim momentom 1 200 Nm. Oba motory spĺňajú emisnú normu Euro 6.

Na vozidlách sú osadené nadstavby Lamberet s chladiarenskými agregátmi Thermo King T-800R s funkciou Europe All Whisper, ktorá významne znižuje hlučnosť chodu agregátu. Technológia značky Thermo King využívajúca chladivá novej generácie R-452A takmer o polovicu znižuje vplyv na globálne otepľovanie, čo nadväzuje na úsilie spoločnosti o ochranu životného prostredia.

Snahu o ochranu životného prostredia už dlhodobo deklaruje firma aj využívaním programu Scania Ecolution. Program Scania Ecolution využíva v podstate od začiatku fungovania. Hlavným cieľom spoločnosti Hopi je ekológia, nie rýchla jazda. Vďaka Scania Ecolution spĺňa ekologické aspekty, znižuje emisie a snaží sa o trvalo udržateľnú dopravu.

Vodič má vďaka Scania Ecolution priamo na palubnej doske okamžitú spätnú väzbu na štýl svojej jazdy – ako jazdí, či predvída, ako brzdí, ako pracuje s plynom a pod. Za toto mu systém dáva hodnotenie hviezdičkami a v rámci tohto sú vodiči medzi sebou dosť súťaživí, radi si porovnávajú výsledky a snažia sa zlepšovať. Teda jazdiť čo najekologickejšie.

Pre svoju flotilu využíva Hopi SK kompletný servis a asistenčné služby značky Scania. Vodiči tak majú zabezpečený kompletný servis vozidla, nemusia riešiť žiadne opravy. Ak aj nastane porucha, vozidlo odstavia v servise Scania kdekoľvek na Slovensku. Ak je to mimo Senca a oprava nie je možná na počkanie, dostanú náhradné osobné vozidlo, s ktorým sa môžu dopraviť späť na základňu. Alebo ak vozidlo dostane defekt, vodič iba zavolá na asistenčnú službu, ktorá príde k vozidlu a defekt opraví.

Aj týmto spôsobom chce spoločnosť vyjsť v ústrety vodičom a uľahčiť im náročnú prácu. Plne si uvedomuje, že povolanie vodiča nie je jednoduchá práca. Vodiči každý deň vykladajú 20 paliet tovaru na 15 zastávkach. To znamená, že musia 15-krát zastaviť, 15-krát nacúvať, spustiť čelo dole, vyložiť palety, potom čelo zdvihnúť hore. Ich deň má 8 niekedy až 10 hodín, je to náročné povolanie. Spoločnosť je im za túto prácu vďačná, preto sa im snaží dodať vo vozidlách všetko, čo potrebujú. Rovnako aj služby, aby si mohli iba sadnúť za volant a jazdiť. Ako dodáva firma Hopi SK, ich vodiči dokazujú svoje kvality denne a nepochybne si takéto služby zaslúžia.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest