Jak zajistit bezpečnost nakládací rampy

Nakládací rampa zůstává nejnebezpečnější součástí jakéhokoli skladu, přičemž předčasný odjezd vozidla a nepozorovaný pohyb za ním jsou příčinou velkého počtu nehod, zranění a někdy smrtelných úrazů.

Společnost Loading Systems tato bezpečnostní rizika řeší prostřednictvím brzd nákladních vozidel. Tyto systémy jsou speciálně vyvinuty pro bezpečné zabrzdění zaparkovaného vozidla a zabránění předčasnému rozjetí a popojíždění vozidla.

Blokováním zadního kola se zamezí neplánovanému pohybu vozidla u rampy. Konstantní hydraulická zadržovací síla brzdy dokonce zabraňuje i popojíždění vozidla, které je způsobeno hybnou silou při nakládce a vykládce.

Díky automatickému sekvenčnímu řízení je zajištěna bezpečná pracovní sekvence, plně integrovaná do všech ostatních produktů souvisejících s nakládací rampou. Vyrovnávací můstky a/nebo dveře na rampě nelze ovládat, dokud není vozidlo zastaveno, a vozidlo se nemůže rozjet, jestliže nebude můstek zpět v klidové poloze a dveře znovu zajištěny.

Pakliže není zádržné rameno aktivní, je zcela zasunuto, což zabraňuje poškození kol nákladních vozidel, zvedacích plošin nebo blatníků. Po aktivaci detekuje senzor zadní kolo, vysune zádržné rameno na místo a kolo zabrzdí.

Plně galvanizovaný systém s integrovaným vedením kola je zárukou, že vůz je vždy umístěn ve středu a nedochází k poškození zařízení ani samotného vozidla. Systém je možné instalovat ve stávajících i nových budovách.

Kompletní řada brzd nákladních vozidel od společnosti Loading Systems zahrnuje i alternativu – manuální brzdu 503NG. Nabízí stejné vlastnosti, jedinou výjimkou je ovládání zádržného ramene, které probíhá manuálně.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest