Skupina Delanchy potvrdzuje svoje záväzky v rámci elektromobility po boku Renault Trucks

Spoločnosť Delanchy Group a značka Renault Trucks pokračujú v spolupráci pri podpore a rozvoji ekologickej nákladnej dopravy. Dopravca, ktorý už od roku 2017 prevádzkuje 100% elektrický prototyp Renault Trucks D,  si prevzal úplne prvý sériový model Renault Trucks D Z.E.

Renault Trucks a Delanchy Group spojuje viac než päťdesiatročná spolupráca pri podpore nákladnej dopravy, ktorá bude viac rešpektovať kvalitu ovzdušia. Delanchy Group od roku 2017 prevádzkuje 100% elektrický 13 tonový prototyp Renault Trucks D pre každodennú distribúciu tovaru na trhoch Les Halles de Lyon – Paul Bocuse. Dodávky sú plánované tak, aby nerušili miestnych obyvateľov.

Delanchy Group, rovnako ako Renault Trucks, si dobre uvedomujú potrebu rýchleho posunu mestskej dopravy smerom k elektromobilite pre zlepšenie kvality života v centrách miest a pre prijatie opatrení vedúcich k zníženiu produkcie emisií CO2. Preto sa dopravca, ktorý sa špecializuje na dopravu tovaru s riadenou teplotou, rozhodol objednať úplne prvé 16 t vozidlo Renault Trucks D Z.E., ktoré opustí výrobnú linku závodu v Blainville sur Orne (Calvados).

„Spoločne s výrobcom nákladných vozidiel Renault Trucks, ktorý je aktívny v oblasti elektromobility, sme sa chceli posunúť ešte ďalej v riešení dodávok tovaru s riadenou teplotou a s nulovými emisiami v rámci mestských centier,“ vysvetľuje Yannig Renault, technický riaditeľ spoločnosti Delanchy Group.

„Túto technológiu sme mali možnosť testovať a preveriť prostredníctvom 100% elektrického prototypu Renault Trucks D, s ktorým sme boli veľmi spokojní, či už ide o jeho prevádzku alebo údržbu. Naši vodiči i zákazníci sú s vozidlom rovnako spokojní. Preto sme sa rozhodli objednať úplne prvé vozidlo Renault Trucks D Z.E. zo sériovej výroby. Toto druhé elektrické vozidlo v našej flotile nám pomôže poskytovať v oblasti dodávok skutočný energetický mix.“

Delanchy Group v súčasnej dobe rozhoduje o nasadení tohto nového 100% elektrického modelu do prevádzky buď v rámci centra Paríža alebo Loynu, na trasách okolo 110 kilometrov. Spoločnosť disponuje flotilou 1000 vozidiel a toto prvé sériovo vyrobené vozidlo Renault Trucks D Z.E. sa pripojuje k flotile 340 vozidiel, ktoré sú určené výhradne pre distribučné operácie.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest