Diaľnica R7 už má svoje prvé logistické centrum, je ním LOG CENTER R7

Nové logistické centrum situované v Kostolných Kračanoch už získalo stavebné povolenie. Výstavba začne súčasne s dokončením diaľnice R7 po Dunajskú Stredu, pričom otvorenie diaľnice R7 sa predpokladá v Q3/2020. Rakúska developerská spoločnosť Go Asset developuje početné logistické centrá zvané LOG CENTER vo viacerých krajinách strednej a juhovýchodnej Európy. Oblasť Dunajskej Stredy má ambíciu stať sa novým centrom logistiky na západnom Slovensku.

Projekt logistického centra LOG CENTER R7 má vynikajúce napojenie na novú diaľnicu, pričom sa nachádza uprostred existujúceho logistického parku v regióne Dunajská Streda. Diaľnica R7 spája tento nový hotspot logistiky s Bratislavou (40 km) a Viedňou (125 km). Moderné logistické centrum ponúkne okolo 100 000 m² využiteľného priestoru v troch budovách, pričom stavebné povolenie bolo vydané začiatkom júla. Stavebné práce na projekte sa začnú v najbližších mesiacoch.

V bezprostrednej blízkosti nového logistického centra už pôsobia renomované spoločnosti ako METRANS, Schindler, Wertheim, LG, cargo-partner, Chipita a Deichmann. V susedstve sa nachádza aj logistická hala spoločnosti KiK, ktorú tiež developovala spoločnosť Go Asset. Aktuálny projekt LOG CENTER R7 je typickým logistickým produktom typu BIG BOX od spoločnosti Go Asset. Na jeseň 2019 spoločnosť so sídlom v Rakúsku oznámila zavádzanie značky LOG CENTER v strednej a juhovýchodnej Európe.

„LOG CENTER Adria pri Terste / Koperi je prvým projektom. Teraz nás teší, že budeme môcť vytvoriť ďalší logistický hotspot v oblasti Dunajskej Stredy na Slovensku a ponúknuť našim nájomcom najmodernejšie riešenia pre logistické potreby,“ hovorí generálny riaditeľ Go Asset Andreas Liebsch.

Spoločnosť Go Asset pôsobí na Slovensku od roku 2006 a odvtedy zdevelopovala množstvo komerčných nehnuteľností. Developer sa sústreďuje na región Dunajskej Stredy od roku 2015, kde nedávno postavil logistické a distribučné centrum triedy A s rozlohou 56 000 m² v Kostolných Kračanoch pre nemeckú spoločnosť KiK. Táto stavba spĺňa prísne ekologických štandardy, čo potvrdilo aj osvedčenie DGNB v štandarde GOLD.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest