Notino objednává import i distribuci u Dachseru

Úspěšnost e-shopů spočívá v kvalitní nabídce a schopnosti rychle a pružně reagovat na měnící se nároky spotřebitelů. Nákupní logistika a distribuční logistika jsou potom velkou přidanou hodnotou v náročném konkurenčním prostředí.

Mezinárodní logistický provider Dachser Czech Republic čtvrtým rokem zajišťuje importní přepravy zásilek pro Notino, on-line prodejce parfémů a kosmetiky v Evropě. V minulém roce byla spolupráce rozšířena i na distribuční logistiku.

Osminásobný růst přeprav

Zahájení spolupráce se datuje do roku 2016, kdy začal Dachser Brno pro Notino zajišťovat přepravy zásilek sběrnou službou. „S Dachserem jsme začali spolupracovat v době, kdy jsme hledali řešení pro přepravy z náročně obslužného regionu jižní Itálie,“ vysvětluje Tomáš Hofer, logistic director společnosti Notino. Navíc v té době bylo podle Tomáše Hofere potřeba reagovat na vzrůstající poptávku německých dodavatelů po hydraulické přepravní technice, a to často i tehdy, když se jednalo o nakládku jedné palety.

Za čtyři roky spolupráce se realizované objemy přeprav zvýšily osmkrát. Dachser Brno dnes importuje zboží z Německa, Itálie, Velké Británie a dalších zemí. Některé zásilky pro Notino jsou navíc klasifikovány jako nebezpečné zboží podle dohody ADR.

V roce 2019 byla spolupráce rozšířena i o export zásilek. V minulém roce jsme poprvé expedovali zásilky z Notina do Německa, Polska, Slovinska a na Slovensko. Stejně jako v případě importů, i u exportních zásilek využívá Notino naší sběrné služby,“ říká Jan Polter, obchodní ředitel Dachser Czech Republic.

Výměnné skříně na cestě

Zásilky pro Notino představují především kosmetiku a parfémy, tedy výrobky citlivé na výkyvy teplot a charakteristické svojí vysokou hodnotou. Logistický standard tak zahrnuje high-tech kamerové systémy a především bezpečnostní opatření ve skladech i na cestách. „Z důvodu vyšší bezpečnosti jsou také přepravy realizovány ve skříňových výměnných nástavbách namísto plachtových,“ vysvětluje Jan Polter.

Předpokladem pro včasné a bezpečné zpracování zásilek sběrné služby je podle logistického operátor i kvalitní výměna dat. „Bez chytrých IT technologií si už dnes nelze logistiku představit. Spolupráci s Notinem usnadňuje naše vlastní IT aplikace eLogistics pro zadávání a správu zakázek on-line,“ komentuje Jan Polter. Tomáš Hofer k aplikaci dodává: „Umožňuje rychle objednat opakující se přepravy díky uložené historii, velice komfortní je také možnost sledování pohybu zásilky on-line.“ eLogistics zahrnuje i datový archiv, fotobanku a další dodatkové funkce pro statistiky a vyhodnocování přeprav.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest