Kopos Kolín využívá skladovací věže Kardex a WMS od ICZ

Areál společnosti Kopos Kolín, českého výrobce elektroinstalačního úložného materiálu, jehož výroba má již více než devadesátiletou tradici, byl v loňském roce doplněn o objekt nového expedičního skladu. Ten umožnil zlepšit kvalitu interní logistiky, zvýšit úroveň péče o zákazníky a dosáhnout skladovací kapacity více než 4400 palet.

Pro pracovníky ICZ ze sekce Private představoval projekt nového expedičního skladu pokračování v zavádění systému řízení skladu ICZ Osiris do interní logistiky společnosti a také příležitost pro integraci WMS s dalšími moderními logistickými technologiemi.

Jednou z nich jsou skladovací věže Kardex Shuttle, které zde slouží pro skladování a vychystávání drobných dílů. Jedná se o systém polic umístěných nad sebou a zařízení umožňující automaticky zpřístupnit požadovanou polici a pomocí světelného paprsku označit pozici, kam položku vložit, případně odkud ji odebrat. Vzhledem k výšce skladovacích věží, která je v Koposu téměř 10 metrů, je možné umístit na malou plochu velké množství skladovaných položek a jednotlivé položky rychle zpřístupňovat.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest