BOOTIQ pomáha riadiť chytré miesta pomocou nástrojov Atlassian

Technologická skupina BOOTIQ, ktorá vytvára komplexné IT projekty pre známe korporácie, firmy z oblasti logistiky či začínajúce startupy, pomáha na Slovensku s riadením miest pomocou nástrojov Atlassian prostredníctvom pobočky BOOTIQ EEA. Tá pre riadenie pracovných procesov organizačných tímov zaviedla nástroje Atlassian Confluence a Jira, ktoré firma pomohla nasadiť napríklad v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. Tam vzájomná neformálna spolupráca s miestnou samosprávou funguje už šesť rokov. V súčasnosti ju prezentuje projekt Pomôžem, ktorý prepojuje úrad so sieťou dobrovoľníkov. Na európskej úrovni sa pritom jedná o svojim spôsobom unikátne nasadenie produktov od spoločnosti Atlassian vo verejnej správe.

„Dlhoročné skúsenosti BOOTIQ EEA s nasadzovaním produktov Atlassian v súkromnom aj verejnom sektore ukazujú rastúci dopyt z oblasti samosprávy a tretieho sektoru. Potreba zapojiť do riadenia a spoločná koordinácia občanov a ľudí z rôznych organizácií prináša veľký priestor pre technologické inovácie. Zapojovanie verejnosti a úradníkov do participatívnych procesov podporujeme pomocou produktov Jira a Confluence už viac ako desať rokov. Technologicky podporujeme organizácie ako Utopia.sk, Opendata.sk, Slovensko.Digital a rôzne občianske iniciatívy,“ hovorí Gabriel Lachmann, CEO BOOTIQ EEA.

V posledných rokoch využíva novomestský Referát pre participáciu produkt Jira od Atlassianu, konkrétne aplikáciu Geodata. Tá umožňuje priradiť polohu z GPS k úlohou v Jira, tú následne zobraziť na mape a podľa potreby filtrovať. Poskytuje tým mapu participatívnych projektov a lokalizovanie občianskych podnetov, ako je napríklad poškodenie chodníkov alebo všeobecne verejného majetku. Pracovníci úradu evidujú občianske podnety v Jira a s pomocou Geodat ich prehľadne zobrazujú na mape. Informácie o podnetoch je takisto možné publikovať ako open dáta cez rozhranie REST s GeoJSON a vďaka tomu ich zobrazovať aj na mapách v iných systémoch.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest