Program FM Open Lab podporuje logistické start-upy

FM Logistic CE zahajuje specializovaný program pro start-upy. Tato iniciativa se nazývá FM Open Lab a je zaměřena na podnikatele, kteří by chtěli rozvíjet svůj produkt nebo službu v reálných obchodních podmínkách. Program je určen všem začínajícím podnikatelům v oblasti městské logistiky, dopravy budoucnosti, zeleného dodavatelského řetězce, robotiky a automatizace, valorizace dat a blockchainu.

Program FM Open Lab je založen na třech pilířích: financování, know-how a mentoringu. Akcelerátor pomůže získat finanční prostředky z investičních fondů nebo z dlouhodobějšího hlediska získat rozpočet na tzv. počáteční financování, což je financování potřebné k zahájení podnikání. V rámci financování poskytovaného vybraným začínajícím podnikům jim budou poskytnuty společné pracovní prostory ve více než 20 logistických centrech, kancelářích FM a kancelářích našich partnerů (VC, akcelerátory).

Navíc společnost FM Logistic podpoří vývojové fáze projektu a zajistí daný provozní ekosystém: přístup k platformám a celé infrastruktuře, provozní data a pomoc odborníků. Výsledkem je, že start-up se může zaměřit na nejdůležitější část svého podnikání, kterou je  vytváření inovací.

Program se současně rozběhl v České republice, Polsku a na Slovensku, a následně bude rozšířen do všech zemí, kde FM Logistic podniká.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest