Úklid ve skladech DHL přebírají roboty od firmy Avidbots

DHL a Avidbots společně vybaví velkou část z tisíců provozoven DHL v 220 zemích a teritoriích robotem pro čištění podlah. Chybět nebude ani Česká republika. Nové partnerství navazuje na dřívější spolupráci, dohodnutou v roce 2019 mezi společnostmi Avidbots a DHL pro území Severní Ameriky.

„Roboty pro čištění podlah jsou jednoduchou inovací, která snižuje počet pracovních hodin vynaložených na čištění až o 80 procent. Naši zaměstnanci se díky tomu mohou věnovat práci s vyšší přidanou hodnotou a zaměřením na naše zákazníky. Současně tím urychlujeme realizaci digitalizace v rámci naší Strategie 2025,“ říká Matthias Heutger, viceprezident společnosti DHL a globální vedoucí divize vývoje inovací a obchodního rozvoje.

Roboty Neo nalézají uplatnění v mnoha komerčních oblastech a svými vlastnostmi jsou připraveni na dynamické prostředí ve skladech – autonomně projíždějí skladem za pomoci prostorových senzorů, kamer a umělé inteligence. Za jízdy automaticky detekují překážky, jakými jsou například osoby, krabice, vysokozdvižné vozíky nebo ostatní roboty, a vyhýbají se jim.

„Silná důvěra, kterou společnost DHL vkládá do robotů Neo pro čištění podlah, je oceněním tvrdé práce celého týmu společnosti Avidbots při vývoji a výrobě celosvětově unikátního zcela autonomního robota pro čištění podlah,“ dodává Faizan Sheikh, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Avidbots. Zatímco většina robotických strojů na čištění podlah vychází z manuálně ovládaných modelů dodatečně vybavených příslušných softwarem, který jim umožňuje projíždět několik naprogramovaných tras, Avidbots Neo je podle výrobce autonomním komerčním robotem pro čištění podlah, ovládaným umělou inteligencí.

Roboty Neo jsou v současnosti využíváni na pěti kontinentech ve stovkách provozoven včetně skladů, letišť, nákupních středisek, nemocnic, univerzit, výrobních závodů a železničních nádraží.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest