Operátor kombinované dopravy a provozovatel kontejnerových terminálů Metrans objednal 10 lokomotiv typu Vectron MS od společnosti Siemens Mobility Česká republika s cílem nasazení nových lokomotiv v přeshraničním provozu v rámci regionu střední a východní Evropy.

„Lokomotivy se postupně úspěšně zařadily do vozby našich vlaků od Německa, přes Rakousko, Českou republiku, Slovensko a Maďarsko. Do budoucna plánujeme jejich nasazení i v Polsku. Jsme rádi, že 900. prodaná lokomotiva bude u nás označena symbolickým číslem 009,“ řekl Peter Kiss, CEO skupiny Metrans.

Lokomotivy pro společnost Metrans mají výkon 6400 kW a dosahují maximální provozní rychlosti 160 km/h. Jsou vybaveny potřebnými národními vlakovými zabezpečovači včetně evropského zabezpečovače ETCS.

Lokomotivy jsou schváleny pro provoz v České republice, Maďarsku, Německu, Polsku, Rakousku a na Slovensku a je možný budoucí upgrade pro Bulharsko, Chorvatsko, Nizozemsko, Rumunsko, Slovinsko a Srbsko.

„Věřím, že v blízké době bude pokořena hranice 1000 prodaných lokomotiv Siemens Vectron celosvětově,“ řekl Roman Kokšal, ředitel Siemens Mobility Česká republika.

Společnost Siemens Mobility prodala více než 980 lokomotiv Vectron celkem 48 zákazníkům. Lokomotivy ujely více než 260 milionů kilometrů a jsou v současné chvíli schváleny pro provoz v Rakousku, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Finsku, Německu, Maďarsku, Itálii, Nizozemí, Norsku, Polsku, Rumunsku, Srbsku, Slovensku, Slovinsku, Švédsku, Švýcarsku a Turecku.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest