Hyundai, Kia a Arrival sa spojili pri výrobe elektrických dodávok a autobusov

Spoločnosti Kia Motors Corporation a Hyundai Motor Companyinvestujúaž 100 miliónov eur v rámci spolupráce s britským start-upomArrival, zameraným na výrobu elektromobilov. Výsledkombude uvedenie malých a stredne veľkých dodávkových vozidiel na trh, ako aj ďalšie produkty pre potreby logistiky, poskytovanie platenej spolujazdyči služieb kyvadlovej dopravy. Prispôsobiteľná platforma Arrival pre elektrická vozidlá umožňuje stavbu vozidiel rôznych kategórií a typov. Tie budú Arrival, Kia a Hyundai skúmať v rámci vývoja rady jednoúčelových vozidiel. Kórejské automobilky patriace pod rovnaký koncern chcú spolu so spoločnosťouArrivalhlavne reagovať na rýchle rastúci dopyt európskych záujemcov po ekologických užitkových vozidlách.

 

Spoločností chcú urýchliť transformáciu značiek od výrobcov automobilov v poskytovateľov čistej mobility. Albert Biermann, prezident a vedúci divízie výskumu a vývoja skupiny HMG, a Denis Sverdlovsk, generálny riaditeľ spoločnosti Arrival, podpísali v sídle firiem Kia a Hyundai v Soule dohodu o investícii do vývoja elektromobilov. Kým Hyundai prispeje čiastkou 80 miliónov eur,tak Kia do projektu vloží 20 miliónov eur. „Očakáva sa, že európsky trh s ekologickými vozidlami bude rýchle rásť s ohľadom na zavádzanie ďalších ekologických predpisov. Prostredníctvom spoločného vývoja elektrických užitkových vozidiel s firmou Arrival budeme môcť získať konkurenčnú výhodu a postupne si vybudovať vedúce postavenie na svetovom trhu s ekologickými vozidlami, predovšetkým potom v Európe,“ tvrdí Biermann.

 

Sverdlovskje presvedčený, že jeho spoločnosť vytvorila revolučnú kategóriu produktov – elektromobily 2. generácie. „Kia a Hyundai vyrábajú úžasné vozidlá nekompromisnej kvality a zdieľajú s nami víziu elektrickej mobility budúcnosti.Vďaka strategickej partnerskej spolupráci s oboma značkami budeme môcť rozšíriť elektromobily 2. generácie do celého sveta – a čo je dôležité, už vo veľmi blízkej budúcnosti,“ hovoríSverdlovsk a tým, že Kia a Hyundai budú využívať modulárnu a flexibilnú ‚skateboardovú‘ platformu Arrival pre elektromobily. Arrival realizuje aj skúšobné projekty s viacerými logistickými spoločnosťami. S ohľadom na nárast online nákupov a donášok narástli aj počty ľahkých užitkových vozidle v mestách. Kia, Hyundai a Arrival plánujú dodávať ekologické dodávky a autobusy na platforme Arrival.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest