Skupina Accolade se rozhodla investovat do dalšího průmyslového parku. Nový projekt v polské Lehnici je spojen s výstavbou asi 90 000 metrů čtverečních skladovacího a výrobního prostoru ve čtyřech etapách. Dokončení první fáze je naplánováno na léto tohoto roku. Předběžná cena projektu je 1,5 miliardy korun.

Nový park v Lehnici, vybudovaný na předválečné základně pro vzducholodě, navýší brownfieldové portfolio skupiny v Polsku, které se díky tomuto projektu posune na 50 %. První nájemcem v rámci budovaného parku bude polská e-commerce společnost Spreadshirt Group, která dává svým zákazníkům možnost vytvářet produkty na míru.

Park bude již druhou investicí skupiny v tomto městě. Dříve skupina postavila BTS budovu v rozsahu 23 000 metrů čtverečních v lehnické Speciální ekonomické zóně pro svého klienta Gates, největší výrobní společnost specificky aplikovaných tekutinových systémů a roztoků k přenosu energie.

„Podíl brownfieldů v našem portfoliu zde dosáhl 50 %. Nový park se buduje v jihovýchodní části Lehnice, v oblasti staré základny pro vzducholodě v areálu bývalého letiště, která byla zlikvidovaná před čtyřmi lety. Nyní mu můžeme vdechnout nový život realizací moderního parku dodržujícího striktní požadavky certifikace BREEAM Very Good,“ říká Milan Kratina, CEO Accolade.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest