Řada zakládacích vozíků s integrovanou baterií typu Li-Ion

V roce 2019 představila společnost Jungheinrich kompaktní zakládací vozík ERC 216zi s integrovaným lithium-iontovým akumulátorem. Na své tiskové konferenci nazvané Innovations & Highlights 2020 firma prezentovala komplexní rozšíření řady ERCi. Toto rozšíření řady zakládacích vozíků, které jsou vybaveny lithium-iontovými bateriemi, umožní zákazníkům vybírat vozíky s nosnostmi 1,4 t a 1,6 t, s duplexem nebo triplexem a v provedení s funkcí počátečního zdvihu nebo bez této funkce pro specifické oblasti použití. Součástí řady jsou také vozíky s širokým rozchodem.

 

Díky nové koncepci lithium-iontových baterií jsou vozíky řady ERCi kompaktní a obratné. Namísto prostoru pro baterii, který se u těchto vozíků běžně nachází za sloupem, je baterie umístěna v centrální části vozíku.

 

Díky novému typu sloupu, jenž využívá stejné profily jako čelní vysokozdvižné vozíky Jungheinrich, mají tyto zakládací vozíky vyšší zbytkovou nosnost, která dosahuje nejméně 100 kg. Nový tlumicí systém uspořádaný ve vstupní oblasti sloupu zajišťuje plynulé přechody mezi jednotlivými polohami sloupu při spouštění nákladu.

 

Pevně umístěná obslužná plošina poskytuje řidiči potřebnou míru opory i komfortu. Obslužné prvky jsou uspořádány tak, aby zajišťovaly intuitivní ovládání vozíku. Zcela konstrukčně přepracované elektrické řízení pomocí ovládací páky smartPilot umožňuje ovládání jednou rukou. Čtyřpalcový displej, který je umístěn ve stejné úrovni s krytem přístrojové desky, poskytuje optimální přehled. Nový paměťový systém obsluze umožňuje individuálně nastavovat uspořádání svého pracoviště.

 

Horní ochranný kryt podle normy DIN ISO 6055 chrání obsluhu proti padajícím předmětům. Pevně umístěná obslužná plošina s bočními stěnami poskytuje řidiči ochranu ze tří stran. Asistenční systém operationControl se používá k zabránění překročení zbytkové nosnosti. Optické, zvukové a dotykové výstražné signály, mezi které patří například vibrace ovládací páky, upozorňují řidiče na nebezpečí překročení přípustné zbytkové nosnosti. Systém positionControl umožňuje zakládání při předem stanovených výškách skladových míst.

 

Vozík ERCbi představuje model s širokým rozchodem, který je součástí řady ERCi. Konstrukční provedení tohoto vozíku je určeno pro manipulaci s netypickým zbožím, příčnými paletami nebo uzavřenými paletami, které se používají hlavně ve Velké Británii nebo v USA. Ramena kol mají rozšířený rozchod, díky čemuž mohou být vidle volně spuštěny až k zemi a břemena mohou být přepravována v nízké poloze, jako je obvyklé u čelních vysokozdvižných vozíků.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest