Japonský výrobca stavebného, ťažobného, lesníckeho a armádneho vybavenia Komatsu schválil pneumatiky Continental EM-Master, vo verzii E3/L3 aj E4/L4, na používanie v aplikácii s rôznymi povrchmi. Od januára 2020 si môžu zákazníci v Európe vybrať radiálne pneumatiky Continental vo veľkostiach 20.5 R25, 23.5 R25, 26.5 R25 alebo 29.5 R25, ak si zakúpia jeden z kolesových nakladačov Komatsu radu Dash 8 (WA270-8, WA320-8, WA470-8, WA-480-8, WA500-8).

 

Pneumatika EM-Master je z výroby vybavená integrovanými senzormi, ktoré nepretržite monitorujú tlak a teplotu. Príslušné údaje možno sledovať a zobrazovať pomocou systému ContiPressureCheck na monitorovanie tlaku v pneumatikách jednotlivých vozidiel alebo pomocou technológie ContiConnect pre vozové parky. Tým sa maximalizuje bezporuchová prevádzka, znižuje výskyt výpadkov a zvyšuje efektívnosť. Tieto systémy zároveň zvyšujú bezpečnosť vozidla.

 

Pneumatika EM-Master od spoločnosti Continental je vyrobená na mieru potrebám výstavby a ťažby surovín, pri ktorých sa využívajú kĺbové vyklápače, kolesové nakladače a buldozéry. Pneumatika EM-Master E3/L3 má štandardnú hĺbku dezénu a väčšiu vzdialenosť medzi dezénovými blokmi, čo zlepšuje samočistiace vlastnosti, záber a ovládateľnosť aj na mäkkých a bahnistých povrchoch.  Otvorená štruktúra dezénu zabezpečuje nižšie zahrievanie a tým sa zvyšuje životnosť plášťa.

 

V porovnaní s modelom E3/L3 má pneumatika EM-Master E4/L4 väčšiu veľkosť blokov s menšími medzerami medzi nimi. Vďaka tomu plášte poskytujú vyššiu ochranu kostry a dobrú odolnosť voči prerazeniu, čím znižujú riziko defektov a následných odstávok.Menšie rozostupy medzi päťhrannými blokmi behúňa zabezpečia plynulejšiu jazdu a dobrý záber aj na tvrdých a kamenných povrchoch. Vďaka svojmu objemnému dezénu ponúka pneumatika EM-Master E4/L4 aj vyšší dojazd.

 

Continental vyvíja technológie a služby, ktoré určujú trendy, pre udržateľnú a prepojenú mobilitu ľudí a ich tovarov. Technologická spoločnosť založená v roku 1871 ponúka bezpečné, efektívne, inteligentné a cenovo dostupné riešenia pre vozidlá, stroje, dopravu a prepravu. Spoločnosť Continental dosiahla v roku 2018 predbežný obrat vo výške 44,4 miliárd eur a momentálne zamestnáva okolo 240 000 zamestnancov v 60 krajinách a trhoch sveta.Divízia pneumatík má v súčasnej dobe viac ako 24 výrobných a vývojových miest po celom svete. Ako jeden z popredných svetových výrobcov pneumatík, ktorý zamestnáva okolo 56 000 zamestnancov, generovala v roku 2018 predbežné tržby vo výške 11,4 miliárd EUR.

 

Continental sa v oblasti výroby pneumatík radí medzi technologických lídrov a ponúka veľké množstvo produktov pre osobné aj nákladné automobily a jednostopové vozidlá. Prostredníctvom neustálych investícií do výskumu a vývoja zásadným spôsobom prispieva k zabezpečeniu nákladovo efektívnej a ekologickej mobilite zákazníkov. Portfólio divízie pneumatík obsahuje tiež služby zamerané na obchod s pneumatikami a použitie vo flotilách, rovnako ako digitálne systémy riadenia pre pneumatiky nákladných vozidiel.

 

Continental AG je v Českej republike zastúpený výrobnými a predajnými jednotkami v Adršpachu, Brandýse nad Labem, Frenštáte pod Radhoštěm, Jičíne, Otrokoviciach a Trutnove. Slovenskú republiku zastupujú výrobné závody Púchov, Zvolen, Partizánske a Dolné Vestenice. Celkom v Česku a na Slovensku koncern Continental AG zamestnáva približne 19 000 pracovníkov. V rámci slovenského trhu patria do portfólia spoločnosti Continental Barums.r.o. pneumatiky Continental, Barum, Uniroyal, Semperit, Matador a General Tire.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest