UPS využíva drony na prepravu zdravotníckych vzoriek a dokumentov

UPS už využíva drony na prepravu zdravotníckych vzoriek v kampuse Kalifornskej univerzity v San Diegu. Presnejšie, spoločnosť UPS Flight Forward™ v spolupráci so spoločnosťou Matternet spustila program prepravy zásielok pomocou dronov, ktorý vychádza zo stratégie UPS zamerané na zdravotníctvo a prírodné vedy a cieli na podporu prepravných služieb v rámci nemocníc v USA s potenciálom pre logistické inovácie. Testovací program UPS umožní poskytovateľom starostlivosti zefektívniť služby a zvýšiť komfort pacientov. Kalifornská univerzita v San Diegu spoločne s Federálnym úradom pre letectvo (FAA) tak získajú ďalšie dáta súvisiace s využívaním dronov pre program Integration Pilot DOT UAS.

V rámci projektu zdravotníci v lekárskom centre Jacobs Medical Center (vo východnej časti areálu UC San Diego v La Jolla) naložia lekárske zásielky, akou sú vzorky krvi alebo dokumenty, do zaisteného dronového prepravného kontajneru. Drony budú lietať na vopred vytýčených trasách najprv medzi Jacobs Medical Center a špeciálnymi pristávacími stanovišťami v Moores Cancer Center. Obe centrá sú od sebe vzdialené necelý kilometer a sú na dohľad, v súlade s ustanovením 107 FAA. Ďalšou destináciou je Centrum pokročilého laboratórneho lekárstva (CALM), ktoré sa nachádza v blízkosti Jacobs Medical Center. Niekoľkominútový let bude monitorovaný diaľkovými operátormi.

Kľúčovým prvkom transformačnej stratégie spoločnosti zostáva posilnenie globálnej inteligentnej logistickej siete UPS na podporu nemocníc a ďalších zdravotníckych zariadení. Logistika zameraná na zdravotníctvo a oblasti biochémie sú pre UPS prioritnými segmentmi a spoločnosť pokračuje v budovaní nových vzťahov a uvádzaní nových technológií, aby zaistila lepšiu starostlivosť o pacientov vďaka efektívnejšej logistike a dodávateľskému reťazcu.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest