Roboty přesouvají regály k balení

Internetová lékárna Apohem, za jejímž vznikem stojí společnosti Axfood, Novax a podnikatelé ze skupiny LensOn, si pro svůj provoz vybrala automatizované skladové řešení navržené DB Schenker. Nové řešení zajišťuje proces výdeje a balení zboží, umožní také e-shopu zvýšit výdejní objemy při očekávaném růstu společnosti.

„Vizí lékárny Apohem je stát se přední švédskou online lékárnou,“ říká Johan Bergenheim, generální ředitel společnosti Apohem. Naplnění této vize mají pomoci roboty ve skladu DB Schenker.

Automatizované řešení správy skladu má širokou nabídku produktů a cíl dodávat objednávky zákazníkům v kratším čase, něž by jim trvala cesta do kamenné prodejny. Roboty ve skladech DB Schenker, ve srovnání s tradičním provozem skladu, zvyšují efektivitu procesu balení a expedice. Řešení také lékárně umožňuje podávat zákazníkům léky na předpis, po ověření předpisů kvalifikovanými pracovníky je možné léčiva odeslat zákazníkům.

„Automatizace představuje pro Apohem ideální řešení,“ říká Anders Holmberg, manažer inovací a vývoje v DB Schenker ve Švédsku, a dodává: „Je to firma s velkým počtem produktů a s relativně malými objednávkami, u kterých však velmi záleží na rychlosti dodání. Automatizace nám také dává mnohem lepší pozici pro zvládnutí výkyvů v prodeji, které jsou u elektronických obchodů běžné.“

Automatizace umožňuje flexibilnější využití regálů ve skladu. To společnosti DB Schenker dovoluje skladovat zboží od více zákazníků pod jednou střechou a kombinovat automatizovaný a tradiční výdej a balení pro jednotlivé zákazníky, kteří mají ve svém portfoliu malé i velké produkty.

DB Schenker používá automatizované řízení skladu Swisslog ve svém logistickém centru Arlandastad nedaleko Stockholmu. Co to přesně znamená? Namísto toho, aby zboží ze skladových regálů vychystával personál, se celé sekce regálů s pomocí robotů přesouvají k balicím stanicím. To zvyšuje produktivitu, šetří místo na pracovní ploše, minimalizuje riziko chyby a umožňuje navyšování kapacity při vysoké poptávce.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest