Pro Henkel vozí DHL v kamionech na stlačený zemní plyn

Společnost DHL Supply Chain zařadila do svého vozového parku dva nové tahače Scania 410 CNG s pohonem na stlačený zemní plyn. Ekologické soupravy najezdí 10 000 kilometrů měsíčně a oproti konvenčním nákladním vozidlům EURO 6 vypustí do ovzduší o 15 procent méně emisí z výfukových plynů.

Nabídkou trvale udržitelných řešení pro naše zákazníky se významně podílíme na ochraně životního prostředí, z čehož má prospěch celá společnost. Těším se na budoucnost, která přinese další iniciativy v rámci našeho programu pro ochranu životního prostředí Go Green, jehož hlavním cílem jsou nulové emise oxidu uhličitého do roku 2050,“ říká Warren Bodley, ředitel transportu DHL Supply Chain pro střední a východní Evropu.

Tahače Scania 410 CNG jsou vybaveny třináctilitrovým šestiválcem na stlačený zemní plyn a doplněny standardními chladírenskými návěsy pro přepravu zboží v prostředí s regulovanou teplotou. „DHL Supply Chain využije soupravy pro společnost Henkel, jejímž cílem je též ochrana životního prostředí a která snížení emisí oproti konvenčním nákladním vozidlům s pohonem na naftu vítá,“ říká Peter Badáň, ředitel transportu DHL Supply Chain v ČR.

Nové ekologické soupravy budou jezdit v téměř nepřetržitém provozu především na trasách mezi Vídní, Pohořelicemi a Prahou, ale také na Slovensko (Senec). Při každé jízdě přepraví až 22 tun nákladu na 33 europaletách.

Nasazení tahačů s ekologickým pohonem je pro DHL Supply Chain jedním z kroků k dosažení ambiciózního cíle společnosti v podobě nulových emisí oxidu uhličitého do roku 2050. DHL Supply Chain průběžně vyhodnocuje další technické inovace a nové trendy v oblasti ekologické dopravy.

„V příštím roce plánujeme vybavit vozidla pro rozvážkovou dopravu solárními panely pro napájení hydraulických čel a spuštění zkušebního provozu tzv. gigalinerů na trase mezi Pohořelicemi a Jažlovicemi. Do budoucna počítáme například i s využíváním vozidel na LNG neboli zkapalněný zemní plyn, ale také elektromobilů, a to zejména v rozvážkové dopravě na posledním úseku logistického řetězce,“ shrnuje další plány Peter Badáň.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest