GEFCO a Airbus přejdou na recyklovatelné přepravní obaly

Společnost GEFCO uzavřela dohodu s firmou Airbus. GEFCO pro Airbus zajistí přechod k udržitelnému dodavatelskému řetězci. Postupnými kroky nahradí jednorázové obaly speciálními recyklovatelnými kontejnery pro opakované použití. Oba subjekty se zavázaly plnit nejpřísnější ekologické normy a současně zvýšit efektivitu leteckých nákladních přeprav.

 

Od ledna 2019 spravuje společnost GEFCO pro Airbus nové recyklovatelné obaly, určené pro přepravu komponentů od evropských dodavatelů do 10 montážních závodů ve Francii, Německu, Španělsku a Velké Británii. Jde o více než 30.000 položek a Airbus plánuje postupně rozšířit tato udržitelná řešení do všech závodů i ke všem svým dodavatelům v Evropě.

 

Použití recyklovatelných kontejnerů umožní Airbusu výrazně omezit množství jednorázových obalů v dodavatelském řetězci a tím skokově zlepšit odpadové hospodářství. Díky vyšší stohovatelnosti kontejnerů bude firma schopna maximálně využít nákladní prostor kamionů a snížit jejich počet. A tím i uhlíkovou stopu. Tento přístup je v souladu s aktuální filosofií leteckého průmyslu, který prochází hloubkovou transformací a vyžaduje trvalé zlepšování logistického výkonu při současném dodržování vysokých ekologických standardů i od svých dodavatelů.

 

Komplexní správa obalů

Informace o objednávkách, sběr, nakládky a přepravu recyklovatelných obalů zpracovává každodenně šest center společnosti GEFCO pro správu obalů. Týmy expertů společnosti GEFCO pro Airbus zajišťují také majetkový audit a školí provozní týmy Airbusu ve správě obalů a práci se systémem NETBOX IT, který trackuje kontejnery a zajišťuje monitoring zakázek v reálném čase. Školení nabízí GEFCO i dodavatelům společnosti Airbus, jejichž přechod k udržitelnému nakládání s obaly Airbus podporuje.

 

Lidské zdroje, technické zázemí i více než 70leté know-how společnosti GEFCO v oblasti služeb pro moderní dodavatelský řetězec zajišťují firmě Airbus vysokou úroveň monitoringu toků s cílem podpořit správu dodavatelského řetězce a současně přispět ke zlepšováním procesů napříč celým odvětvím.

 

Emmanuel Arnaud, executive vice president GEFCO pro obchod a marketing, komentuje dosavadní spolupráci: „Jsme velmi hrdi na důvěru, kterou v nás Airbus vkládá, a těší nás, že se takto ambiciózní projekt opírá právě o naše jedinečné odborné znalosti v oboru recyklovatelných obalů. Mezinárodní přítomnost společnosti GEFCO i naše provozní schopnosti, především v oblasti logistiky pro automobilový průmysl, nám umožňují se hrdě chopit této výzvy v souladu s mottem naší značky – ‘Partners, unlimited’.“

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest