Cataler Corporation přebral halu v Týništi nad Orlicí

Společnost Cataler Corporation přebírá novou výrobní halu poblíž Týniště nad Orlicí, a to sedm měsíců po položení základního kamene. Na míru postavená budova o celkové rozloze asi 13 900 metrů čtverečních (pro japonského výrobce automobilových výfukových katalyzátorů pro hybridní, benzinová i naftová vozidla) je v Česku prvním příkladem nemovitostní transakce, během níž společnost Savills, jakožto realitní poradce, byla výhradně zodpovědná za propojení všech stran procesu: nájemce, vlastníka půdy, investora i dodavatele stavby.

 

Nová hala v Týništi nad Orlicí bude sloužit pro výrobu katalyzátorových komponentů. Budova splňuje nejvyšší technické standardy a předání budovy proběhlo podle plánovaného harmonogramu, vše s ohledem na zahájení provozu v dubnu 2020. Jaroslav Kaizr, vedoucí oddělení pronájmu průmyslových nemovitostí společnosti Savills pro ČR a SR, dodává: „Výstavba haly pro Cataler Corporation je ukázkovým příkladem zcela nového přístupu k realizaci nemovitostní transakce, kdy na základě našich odborných znalostí trhu s průmyslovými nemovitostmi jsme propojili všechny klíčové články developerského procesu.“

 

Záměrem společnost Cataler Corporation v rámci závodu Týniště nad Orlicí je vybudování a otevření evropského výzkumného a vývojového centra, proto je zde dostatečný prostor pro expanzi haly a jejího zázemí o dalších asi 4500 metrů čtverečních.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest