V Jičíně stojí nová výrobní hala pro Leist Oberflächentechnik

Společnost BREX předala německé firmě Leist Oberflächentechnik novou průmyslovou halu i administrativní prostory v Jičíně. Pro společnost, která se zabývá obráběním kovů, se jedná o rozšíření výrobního závodu na území České republiky.

Stavební projekt společnosti BREX sestával ze tří částí. Největší z nich tvořila skladová hala s celkovou rozlohou 2400 metrů čtverečních. K ní byla vybudována i dvoupatrová administrativní část se skladem chemikálií a hořlavin, zaujímající 400 metrů čtverečních. Poslední fází projektu byla úprava okolí, která zahrnovala stavbu parkoviště, příjezdovou plochu v zadní části budovy a zeleň s odvodňovacím systémem.

„Nová hala znamená nové pracovní příležitosti pro místní obyvatele,“ říká Martin Kalfeřt, stavbyvedoucí ze společnosti BREX a dodává: „Stavba byla v několika ohledech specifická. Využili jsme nejmodernější technologie, například při strojní pokládce drátkobetonové podlahy. Náročná byla i výstavba skladu hořlavin v nevýbušném EX provedení v administrativní části.“

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest