Linde MH představuje varovnou vestu a další inovace pro vyšší bezpečnost

Společnost Linde Material Handling představí na veletrhu A + A v německém Düsseldorfu zaměřeném na bezpečnost práce svou novinku z nabídky bezpečnostních řešení – interaktivní varovnou vestu. Cílem aplikace bezpečnostních řešení je naplnění podstaty tzv. Vision Zero. Podle ní je dlouhodobým záměrem společnosti pomáhat zákazníkům snížit počet nehod manipulační techniky až na nulu.

„Nehody neohrožují pouze zdraví zaměstnanců. Narušují také ve firmách plynulý tok operací a způsobují vysoké dodatečné náklady. Existuje však řada technických opatření, které je možné pro zvýšení bezpečnosti v intralogistice využívat,“ říká Benjamin Reis, specialista na bezpečnost z Linde Material Handling. „Proto na veletrhu A + A představíme řadu inovativních řešení a asistenčních systémů, které zajistí vyšší míru bezpečnosti při interakci mezi manipulačními vozíky a zaměstnanci,“ dodal Benjamin Reis.

Na veletržním stánku v Düsseldorfu tak bude Linde Material Handling ve dnech 5. až 8. listopadu 2019 prezentovat svoji komplexní nabídku bezpečnostních řešení s řadou inovativních prvků. Stánek bude umístěn v hale 10 a návštěvníci se budou moci seznámit s inovací Linde MH, kterou je interaktivní výstražná vesta, která se rozbliká a rozvibruje, jakmile se přiblíží manipulační vozík. Vesta je založena na asistenčním systému Linde Safety Guard, který byl představen v loňském roce. Využívá ultra-širokopásmové (UWB) rádiové signály, které detekují vozík s přesností až na desítky milimetrů, dokonce i přes stěny a dveře.

Linde Material Handling jako specialista na intralogistiku významně rozšířila svůj sortiment bezpečnostních řešení. Nabízí také nové koncepty osvětlení „LED Stripes“ a „VertiLight“. Oba systémy jsou technicky založeny na LED technologii. Vyznačují se různými přístupy tak, aby poskytovaly jasné a neoslňující osvětlení pracovního prostoru v okolí vysokozdvižného vozíku. Optické výstražné systémy, jako je Linde BlueSpot a jeho nejnovější verze Linde TruckSpot, se již osvědčily v tisících aplikací. Zařízení promítá na podlahu červený výstražný trojúhelník namísto modrého bodu, čímž ještě výrazněji upoutá pozornost chodců nebo řidičů jiných vysokozdvižných vozíků.

Vozík Linde Roadster se vyznačuje obzvláště inovativní konstrukcí. Tento elektrický vysokozdvižný vozík byl navržen bez A sloupku ochranného rámu a nabízí řidiči jedinečný panoramatický výhled na okolí a náklad a tím i výrazně vyšší úroveň bezpečnosti při manipulaci.

Systém správy vozíkového parku „Linde connect“ využívá nové bezpečnostní funkce, které slouží k ochraně osob, vozíků, zboží a firemní infrastruktury. Jedná se o aplikaci „Pre-Op“, která zajistí při každé výměně řidiče, že dojde k provedení povinné kontroly stroje.

Nový modul „Zone Intelligence“ umožňuje provozovatelům vozíkové flotily definovat ve skladech nebo výrobních prostorech konkrétní zóny, v nichž se automaticky sníží rychlost provozovaných vozíků. Tímto způsobem lze účinně snížit nebezpečí nehod na křižovatkách nebo úsecích s vysokou intenzitou provozu vozíků a chodců.

Technické prostředky a nová řešení jsou však pouze jednou stranou. Na straně druhé je třeba se věnovat i organizačním zlepšením provozu. Linde Material Handling proto nabízí bezpečnostní konzultace Linde Safety Scan, které zahrnují cílenou prohlídku objektů zákazníka odborníkem na bezpečnost. Ten na místě analyzuje všechny provozní procesy a následně vizualizuje na mapě logistických toků potenciální rizika. V dalším kroku jsou navržena opatření ke zmírnění nebo odstranění rizik v kritických oblastech a jejich následná implementace ve spolupráci se zákazníkem.

„Je důležité, aby naši zákazníci věnovali bezpečnosti co největší pozornost. Každá investice do bezpečnosti představuje správně vynaložené peníze a ve výsledku zajistí hladký průběh procesů ve firmě. Pomáháme našim zákazníkům dosáhnout tohoto cíle tak, že v odvětví intralogistiky nabízíme největší portfolio produktů, řešení a poradenských služeb,“ dodává Benjamin Reis, bezpečnostní expert společnosti Linde Material Handling.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest