DB Schenker rozvíjí logistiku náhradních dílů pro automotive

Logistika lithiových baterií nebo 3D tisk. DB Schenker rozšiřuje nabídku svých inovativních řešení pro logistiku náhradních dílů v automobilovém průmyslu.

Společnost DB Schenker zavádí inovativní řešení, která uspokojí rostoucí očekávání výrobců v automotive. Kromě poskytování dlouhodobě zavedených služeb se zaměřuje na nejnovější vývoj v automobilovém průmyslu, jako je například 3D tisk při výrobě náhradních dílů. Hlavní výhodou pro zákazníky je snížení nákladů na skladování, protože náhradní díly se budou vyrábět, až když budou zapotřebí. Stejně tak se zkrátí dodací časy.

DB Schenker plánuje posílit svou pozici na trhu také specializací na skladování a přepravu lithiových baterií. Logistika baterií vyžaduje extrémně složité procesy, jelikož autobaterie jsou klasifikovány jako nebezpečné zboží vyžadující zvláštní režim přeprav a skladování.

„Naším cílem je nabídnout zákazníkům po celém světě nejlepší logistické služby náhradních dílů. Díky našim bohatým zkušenostem v oblasti automobilového průmyslu, našim kvalifikovaným pracovníkům a programům zaměřeným na inovace a kvalitu jsem si jistý, že toho dosáhneme,“ říká Stephan Allgeier, viceprezident divize Vertical Market Automotive ve společnosti Schenker AG.

Rozsáhlé spektrum služeb společnosti DB Schenker nejen vyhovuje speciálním potřebám automobilového průmyslu, ale zahrnuje také dodávky související s výrobou, od kompletně (CKD) a částečně rozložených (SKD) částí až po příslušenství a logistiku náhradních dílů, uvádí firma.

Společnost zajišťuje služby na míru, díky nimž jsou automobilové součástky včas na místě, kde jsou právě potřeba. Kombinací smluvní logistiky a přepravních služeb dokáže společnost DB Schenker poskytovat komplexní řešení pro výrobce originálních součástek a dílů i pro autoservisy a opravny.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest