Společnost Bombardier Transportation si zvolila Leclanché jako preferovaného světového poskytovatele bateriových systémů pro napájení železniční dopravy. Po blížícím se dodání prvních demonstračních bateriových systémů tato smlouva umožní společnosti Leclanché stát se vybraným dodavatelem s potenciální obchodní příjmy přesahujícími 100 mil. eur během následujících pěti let a dodávat bateriové systémy pro přibližně 10 různých železničních projektů.

Společnost Bombardier Transportation bude ve svém portfoliu vlaků využívat portfolio článků (GNMC a LTO) vyráběných v Evropě společností Leclanché a také technologii modulů a řazení článků. Spolupráce mezi společnostmi Leclanché a Bombardier sníží závislost odvětví na dieselových motorech a povede k následnému snížení emisí skleníkových plynů v odvětví železniční dopravy. Toto partnerství také urychlí přechod od olověných baterií k lithium-iontovým článkům.

Vzhledem k výhodám lithium-iontových baterií se odhaduje, že lithium-iontové bateriové systémy budou do roku 2025 nejvíce používanými na trhu vlakových baterií. Nezávislé studie předpovídají, že poptávka po kapacitě železničních baterií se od nynějška do roku 2025 zvýší o 400 %.

Partnerství přispívá k urychlení elektrifikace dopravy a snížení závislosti odvětví na fosilních palivech. Zvýší autonomii vlaků v neelektrifikované části železniční sítě. Umožní také poskytování hybridních motorů v souladu s nejnovějšími předpisy, které zabraňují použití vznětového pohonu ve městech.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest