Společnost STILL inovovala vozík konstrukční řady RX 60-25/35. Se zrychlením, rychlostí jízdy až 21 km/h a vylepšenými rychlostmi zdvihu vnáší vozík RX 60 vítr do nosnostní třídy 2,5 až 3,5 tuny.

S vybavením pro rozmanité úkoly je vozík RX 60 vhodný k nejrůznějšímu využití: k nakládání a vykládání nákladních automobilů z boku, k horizontální přepravě nákladových jednotek, ke stohování do regálů s výškami zdvihu až 7390 mm, k vychystávání a k přípravě zboží.

V rámci konstrukční řady si mohou zákazníci aktuálně vybírat z celkem sedmi modelů se standardní a dlouhou verzí rámu a s variantami zvedacího zařízení teleskopické/Niho a triplex. Společnost STILL vyvinula také variantu se vzdáleností těžiště břemene 600 mm a tím vyšší zbytkovou nosností, která je vhodná pro přepravu palet podélně, přepravu neskladných a těžkých břemen nebo pro použití s přídavnými zařízeními.

Nová koncepce pohonu v přední nápravě sází na dva bezúdržbové trojfázové elektromotory pracující s napětím 80 V. Ve standardní verzi poskytuje každý z motorů výkon 8,5 kW, na přání

je k dostání hnací náprava High Performance s výkonem 2×10,5 kW. Společnost STILL tak zvýšila výkon pojezdového motoru o 40 procent při současném zvýšení energetické efektivity. Umožnilo to využití nového měniče a inovativní konstrukce s krátkou dráhou přenosu výkonu mezi měničem, oběma hnacími motory a motorem čerpadla. Díky aktivnímu chlazení s ventilátory je zaručena tepelná stabilita i při maximálním výkonu překládky, což umožňuje i dlouhodobý provoz v režimu Sprint.

Celkově dosahuje RX 60 jízdních výkonů, které jsou srovnatelné s dieselovými, případně plynovými vysokozdvižnými vozíky. U provedení High Performance byly díky silnějšímu, 25kW zdvihovému motoru o 20 procent zvýšeny i rychlosti zdvihu. Oba motory jsou vybaveny kontrolou trakce a při plném rejdu řízení jsou poháněny protiběžně.

V ergonomicky uspořádané kabině řidiče s velkým prostorem pro nohy a hlavu se pohodlně posadí i řidič většího vzrůstu. Bezpečné nastupování do vozíku umožňují velké dveře kabiny, madlo, velká nízká stupačka s pevnou ocelovou hranou a protiskluzná gumová rohož. Ze sedadla má obsluha dobrý výhled nahoru přes velmi robustní ochrannou stříšku se sériově dodávaným skleněným oknem.

Nízká přední část a optimalizované umístění nastavovacích prvků a ukazatelů přináší vylepšený výhled dopředu. Rozmanité odkládací přihrádky a rádio s rozhraním Bluetooth, přehrávačem MP3 souborů a CD disků, USB konektorem a konektorem pro jack a 12V zásuvka s USB adaptérem pro nabíjení mobilního telefonu nebo speciální držák na mobilní telefon splní požadavky řidičů. Na přání je možné kabinu vybavit také topením nebo topením/klimatizací.

Díky vysoké energetické efektivitě, velké kapacitě baterie (až 775 Ah u olověných baterií s kapalným elektrolytem) nebo použití lithium-iontové baterie, není u mnoha dvousměnných nasazení vozíku RX 60 výměna baterie stále častěji potřeba. Pro provozovatele, kteří nadále výměnu baterie potřebují, se tato výměna provádí nadále z boku, přičemž došlo k optimalizaci dvířek baterie. Ta jsou vyrobena ze 4 mm silného plechu a lze je nyní otevřít až o 180° směrem dozadu. Vlastní výměnu může pomocí nízkozdvižného elektrického vozíku zvládnout jedna osoba za několik minut.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest