Dopravní společnost AWT ze skupiny PKP CARGO převzala do provozu tři nové multisystémové lokomotivy Vectron A17 od společnosti Siemens Mobility. AWT doplňuje svou flotilu osmi vícesystémových lokomotiv, které využívá ke svým přepravám po Evropě.

„Nové stroje budeme především využívat v koridoru sever–jih, na který se do budoucna chceme zaměřit,“ říká Maciej Walczyk, předseda představenstva AWT.

Skupina AWT nyní provozuje celkem osm multisystémových lokomotiv, které využívá především pro mezinárodní přepravy, tři Siemens ES64U4, tři Siemens ES64F4 a od začátku minulého roku dvě lokomotivy BombardierTraxx F140MS. Zároveň pro své tuzemské i mezinárodní přepravy v rámci synergie a spolupráce využívá multisystémové lokomotivy od mateřské společnosti PKP CARGO.

Nové Vectrony jsou určeny pro nákladní dopravu, mají výkon 6,4 MW, maximální rychlost 160 km/h a mají homologaci pro provoz v České republice, Slovensku, Polsku, Rakousku, Německu, Maďarsku, Slovinsku a Chorvatsku.

Slavnostní předání symbolického klíče předsedovi představenstva AWT MaciejowiWalczykowi a dalším zástupcům společnosti proběhlo na veletrhu Czech Raildays v Ostravě, kde byl jeden Vectron po celou dobu konání vystaven.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest