Společnost Petainer Czech Holdings převzala novou flotilu manipulační techniky. Obměna se týkala kompletní flotily vozíků, která se navíc rozrostla o vozíky do nově vybudované skladové haly. Celkem 13 retraků a dva čelní elektrické vozíky značky Jungheinrich je kompletně vybaveno lithium-iontovými bateriemi. Logistika společnosti tím přidala svůj díl do programu zerowaste, který si klade za cíl minimalizovat dopady na životní prostředí.

Lithium-iontové baterie přinášejí vyšší efektivitu nabíjení i využití energie. Není nutné stavět speciální nabíjecí místnosti, což v důsledku znamená lepší využití plochy, eliminaci tvorby neekologických výparů a další úspory. Díky velmi rychlím nabíjecím časům této progresivní technologie, může Petainer Czech Holdings profitovat z dalších výhod, jako je snížení počtu nabíjecích přístrojů (konkrétně pro flotilu Petainer v Aši stačí sedm nabíjecích přístrojů na 15 vozíků), úspory za náhradní baterie, či eliminaci jakékoliv údržby baterií.

Společnost Petainer Czech Holdings je již od svého založení v roce 1996 zaměřena na vývoj a výrobu nápojových a potravinářských obalů z plastů. Tradičními výrobky jsou vratné PET lahve pro spotřebitele nápojů značek Coca Cola, Nestlé a německých distributorů minerálních vod. Posledních několik let společnost intenzivně rozvíjí obalové řešení pro distribuci čepovaného piva (kegy). Roční obrat ašského závodu dosahuje necelých dvou miliard korun.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest