Tisíce lidí pravidelně navštěvují mezinárodní hudební festival Smetanova Litomyšl, kde na podiu obdivují to nejlepší z klasické hudby domácích i zahraničních skladatelů a interpretů. Logistickým partnerem festivalu byla už poněkolikáté přepravní společnost DB Schenker.

Všichni účinkující hudebníci na místo potřebují nějak dopravit své, často velmi rozměrné a zároveň křehké, hudební nástroje. Pro logistiku jde o výzvu hlavně ze strany načasování a bezpečnosti přepravy. Protože se na festivalu koná každý den jiný koncertní program, nesmí se stát, že by při generální zkoušce, ani při samotném koncertu, nějaký nástroj z orchestru chyběl nebo byl poškozený.

„Zajišťovali jsme bezpečnou přepravu nástrojů pro Českou filharmonii, Symfonický orchestr Českého rozhlasu, PKF – Prague Philharmonia a Symfonický orchestr Hlavního města Prahy FOK. Nejvíce nástrojů jsme přepravovali pro zahajovací koncert České filharmonie, zaplnili jsme jimi dvě speciální nákladní vozidla. Logistiku jsme museli naplánovat tak, aby měli hudebníci své nástroje včas před generální zkouškou. Hudební nástroje filharmoniků za miliony korun jsme převáželi jako v bavlnce,“ říká Petr Slabý, manažer oddělení veletrhů a výstav ve společnosti DB Schenker.

Festival vyvrcholil koncertem Symfonického orchestru hl. města Prahy FOK. DB Schenker zajišťoval i zpětnou přepravu nástrojů.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest