Clarios s novými prostory v Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre usiluje o růst svého podnikání v regionu střední a východní Evropy.

V současné době je vybavena bateriemi vyrobenými firmou Clarios jedna třetina všech automobilů na světě. S tímto vstupuje společnost Clarios (dříve Johnson Controls PowerSolutions) do nové fáze růstu a přesouvá se do Goodman Mladá Boleslav Logistics Centre.

Clarios si pro usnadnění svého růstu pronajal nové logistické prostory třídy A, které zahrnují skladovací prostory o rozloze 22 100 metrů čtverečních a kancelářské prostory o rozloze 1300 metrů čtverečních. Clarios i Goodman kladou velký důraz na udržitelnost a energetickou účinnost, což se odráží v tom, že prostory jsou první svého druhu v České republice, které mají registrovanou certifikaci Leed v4.

Provozní viceprezident Clarios pro Evropu, Blízký východ a Afriku Jose Domingo říká: „Díky flexibilitě společnosti Goodman se nám podařilo dokončit stavbu za pouhých šest měsíců, a to při splnění všech našich specifických požadavků týkajících se bezpečnosti, předpisů a udržitelnosti.“Jan Palek, country manager Goodman pro Českou republiku a Slovensko, říká: „Výsledkem naší úzké spolupráce s Clarios jsou prostory, které byly jako první v České republice registrovány v certifikaci LEED v4, ale které jsou především ideálním místem pro podnikání Clariosu.“

Lukáš Šaling, industrial&logisticsdirector ve společnosti CBRE, který měl na starosti dojednání spolupráce, říká: „Zadání tohoto projektu bylo v rámci českého trhu výjimečné, protože budova musela splňovat podmínky několika certifikací. Tyto certifikace vyžadují komplikované konstrukční řešení, ale společnost Goodman díky svému rozsáhlému know-how odvedla skvělou práci.“

S ohledem na povahu uskladněného zboží a látek společnost Clarios požádala pojišťovnu FM Global, aby se podílela na návrhu a zajistila úroveň ochrany HPR (vysoce chráněné riziko) včetně protipožárních stěn, které mají tříhodinový odpor proti ohni. Budova je také v souladu se standardy TAPA, což zajišťuje nejvyšší úroveň bezpečnosti skladování.

Certifikace LEED v4 zaručuje, že projekt splňuje nejvyšší požadavky na udržitelnost a ochranu životního prostředí. Společnost Goodman během projektové fáze a samotné výstavby využila inteligentní simulaci toku energie, která umožnila předpokládané snížení provozních nákladů na energii o 36,5 % ve srovnání se standardní budovou. Kromě toho se předpokládá, že spotřeba pitné vody bude nižší o 50 % a dešťová voda může pokrýt v období standardních srážek 100% splachování toalet.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest