Výrobce komponent do výtahů získal prostory v CTParku Ostrava

Tým průmyslových nemovitostí Colliers International realizoval transakci dlouhodobého pronájmu 5000 metrů čtverečních ve spekulativní budově O20 v CTParku Ostrava pro společnost SaveraComponents CZ, novou českou pobočku španělského výrobce součástek do výtahů Savera Group.

 

SaveraComponents bude v nových prostorách provozovat svůj první výrobní závod ve střední a východní Evropě. Odtud budou kabiny, rámy a další výtahové komponenty putovat ke svým odběratelům. Těmi jsou nejvýznamnější společnosti v regionu, které se zaměřují na výrobu výtahů. Vedle výrobního zázemí bude SaveraComponents mít v budově i skladové plochy a kanceláře.

 

Transakci pro SaveraComponents řídila za průmyslové oddělní Colliers International Silvie Marešová, senior associate: „Naším hlavním úkolem bylo zastřešit pro klienta výběrové řízení na developera v rámci České republiky, Slovenska a Polska. Následně jsme měli za úkol vyjednat nájemní podmínky. Požadavkům SaveraComponents nejlépe vyhověla společnost CTP a její prostory třídy A v jednom z nejvyhledávanějších průmyslových parků v Moravskoslezském kraji, jímž je CTPark Ostrava.“

 

Ke specifickým požadavkům patřila mimo jiné zvýšená nosnost podlahy, umožňující instalaci výrobních strojů, či modifikace nutná pro vznik vlastní lakovny. Vzhledem k tomu, že SaveraComponents CZ bude mít v CTParku Ostrava i své oficiální sídlo, pozornost byla věnována také možnosti zřídit v budově reprezentativní kancelářské prostory.

„Vedle flexibility nových prostor je pro nás rovněž velmi atraktivní lokalita parku. Ostrava disponuje jako jedno z největších měst v České republice dostatečnou nabídkou kvalifikované pracovní síly. Region má navíc významnou tradici z pohledu hutního průmyslu a kovovýroby, na něž se zaměřujeme i my. Těžit budeme také z napojení parku na nejvýznamnější mezinárodní dopravní tepny, díky nimž máme rychlý přístup ke klientům na Slovensku. Další velkou výhodou je blízkost mezinárodního letiště v Katowicích s přímou linku do Španělska, tam se totiž nachází naše mateřská společnost,“ řekl RamiroAranda, ředitel nového výrobního závodu v České republice.

Nájem, který Colliers pro SaveraComponents vyjednala, začíná na podzim 2019. S tím bude ihned zahájen zkušební provoz výrobního závodu. Ten se po továrnách ve španělské Zaragoze a indické Puné stane třetím výrobním centrem produktů Savera Group na světě.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest