Sklad TamdaFoods získal nejlepší ocenění Breeam

Budova K v SEGRO Logistics Park Prague v Hostivicích, ve které se na ploše o rozloze 24 100 metrů čtverečních nacházejí skladovací a kancelářské prostory speciálně upravené pro společnost TamdaFoods, získala certifikaci Breeam na úrovni Excellent. Známka Excellentse skórem 76,7 % je zatím jedním z nejlepších výsledků mezi všemi aktivy společnosti SEGRO ve střední Evropě.

 

Mezi všemi kategoriemi, které byly v rámci certifikace Breeam posuzovány, získal rozvojový projekt Tamda nejvyšší hodnocení v oblasti řízení, vody, odpadu, energie a znečištění. Během stavby byla věnována pozornost recyklaci odpadu. Díky vnitřnímu zónovému osvětlení navrženému podle dispozice budovy a podle využití jednotlivých prostor v kancelářích a hale, se umělé osvětlení využívá jen minimálně, což přináší úspory energie. Veškeré vnitřní a vnější osvětlení obstarávají energeticky účinná LED svítidla. Prvky budovy, které užívají vodu, jsou navíc nastaveny na hospodárný režim, což v porovnání se základní spotřebou vody v budově vede ke zlepšení o 56 %. Plynový kotel sloužící k vyhřívání kancelářských prostor a úpravě vody se vyznačuje nízkou energetickou spotřebou a v kombinaci se silnou tepelnou izolací nad požadavky normy produkuje minimum emisí. Na ochranu biologické rozmanitosti byly na travnatých plochách instalovány hmyzí hotely poskytující úkryt motýlům a čmelákům.

Je třeba zdůraznit, že standard Breeam se nesoustředí pouze na ekologické hodnoty budovy. Mezi faktory, které v rámci certifikace podléhají přísnému hodnocení, patří také například správa zařízení, pohodlí zaměstnanců a inovace. Při navrhování budovy TamdaFoods postavené v SEGRO Logistics Park Prague v Hostivicích byly všechny tyto prvky zohledněny v souladu s konceptem udržitelného rozvoje. „Věříme, že účinnost námi navržených řešení bude pro naše zákazníky přidanou hodnotou,“ uvádí manažer rozvoje ze SEGRO David Plzak.

Vietnamská společnost TamdaFoods prodává potraviny formou cash&carry, ale funguje také jako velkoobchodní společnost. Budova slouží nejen jako sklad, ale také jako e-shop společnosti. Na místě pracuje asi 50 osob.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest