Fórum LOG-IN po trinástykrát na Slovensku

Už po trinástykrát sa na Slovensku konala zásadná logistická akcia LOG-IN, jediné slovenské fórum zamerané na inovácie v logistike. Tento ročník opäť priniesol tie najlepšie logistické riešenia, ktoré sa na Slovensku v poslednej době objavili. Zároveň ocenil tých najlepších v logistike. Trinásty LOG-IN sa konal 11. apríla 2019 v priestoroch Double Tree by Hilton Hotel Bratislava, za účasti takmer dvoch stoviek logistikov.

O úvodnú přednášku sa postaral Marian Jelínek, známy kouč a motivátor, který sa venoval téme blahobytu a či je vlastne možné byť v dnešnej dobe šťastný. Z jeho slov vyplynulo, že je to možné, ale budeme samusieť via sústrediť na emócie.

Má umelá inteligencia využitie v logistike? Podľa Juraja Rosu, CEO společnosti Good AI Applied, určite áno. Vo svojej prezentácii predstavil vícero spôsobov, ako umelá inteligencia zmení logistiku.

Michael Benjert, Business Development Manager spoločnosti Toyota Material Handling Europe sa v prednáške zase zameral na dnes mimoriadne aktuálnu tému automatizácie skladov i logistických procesov.

Problematiku logistiky poslednej míle i udržateľnosti riešili logistický odborníci v rámci panelovej diskusie. Diskutovali: Tomáš Bednár, Country Manager, VGP – Industriálne stavby, Nico Schütz, Managing Director, DHL Supply Chain Slovakia, Ján Rybárik, Headof Leasing, P3 Logistic Parks, Braňo Jendek, Managing partner, 108 AGENCY Slovensko. Z diskusie jednoznačne vyplynulo, že dnes je najväčším trendom e-commerce a e-shopy chcú byť k zákazníkom čo najbližšie, aby dokázali tovar doručiť v čo najkratšom čase.

Nasledujúcu hodinovú prestávku na obed mohli zájemcovia využiť aj pre speed-datingové obchodné stretnutia v rámci sekcie BizLOG. Išlo o už tradičné rýchle a riadené stretnutia medzi poskytovateľmi a užívateľmi logistických služieb, celkovo bolo dohodnutých 50 stretnutí.

Digitálnedvojča a digitalizáciaprocesov

Po prestávke na obed prišiel čas na prípadovú štúdiu s názvom „Od automatizácie expedovania až po efektívny zákaznícky servis“. Jan Kala a Ján Zeman, obaja z firmy Bestcena.sk, a Tomáš Záškvara, konatel spoločnosti NEOSHIP, prezentovali účastníkom fóra, že efektivně expedičné riešenie môže byť o nikom via ako len o automatizovanej tlači štítkov. Vďaka modernému riešeniu sa podarilo
e-shopu zefektívniť skladové i expedičné procesy.

Digitálne dvojča (Digital Twin) patrí medzi inovačné trendy roku 2019. Prednáška Petra Bílika, Smart Industrysolution designera firmy ANASOFT, objasnila úlohy a prínosy digitálního dvojčaťa při digitalizácii a automatizácii materiálových tokov a logistických procesov. Zároveň sa zamerala aj na inteligentné riadenie logistických operácií s implementačními príkladmi z praxe. Peter Kolarovszki z GS1 Slovakia zase predstavil reálne možnosti využitia a implementácie štandardov GS1 v oblasti retailovej logistiky, automotive priemyslu a harmonizovaného balíkového štítka.

„SmartBin v praxi (SmartLocker a SCS)“ bol názovprednáškyTomáša Pelikána, špecialistu logistiky spoločnostiBossard CZ. Smartlockerchytrovyužíva plno automatickúváhovútechnológiuSmartBinpre kontrolu odberov a zároveň automatický monitoring skladu a objednávania. Služba SCS (alebokonsolidáciadodávateľov) integruje ľubovoľný počet dodávateľov do jedného systému a tým veľmizoštíhľuje logistické procesy vo firmách.

Martina Zatkalíková, Team Leader spoločnosti Trans.eu predstavila pohľad firmy na Logistiku 4.0 v oblasti cestnej dopravy. S týmto pojmom sa totiž spája digitalizácia, automatizácia procesov, internet vecí či algoritmy. I cestní dopravcovia samusia naučiť pracovať s modernými technológiami, ktoré im môžu zjednodušiť prácu.

Jozef Klinovský, Vice President of Enterprise Business Unit společnosti Sygic, a Jaroslav Lederer, Product Manager firmy Princip, spolkne predstavili prípadovú štúdiu, venovanú telematike. Neustále vypisovanie papierov, zapisovanie kilometrov a potom zdravé prepisovanie do elektronickej podoby. So systémom Webdispečinku šetrí veľa času ako zamestnávateľ tak aj zamestnanec. Veľkým benefitom je, že všetky dokumenty sú v elektronickej podobe a tým odpadá povinnosť skenovania dokumentov ako napríklad kniha jázd, elektronická stazka, autopožičovňa, evidencia pneumatík a ďalších nástrojov. Medzi neoddeliteľnú súčasť dnešnej doby je možnosť prepojenia s ďalšími systémami.

Udelené ceny za logistické inovácie

Na odborný program fóra LOG-IN bezprostředně nadvázala tohoto ročná novinka, ktorou sa stal Galavečer logistickej inovácie. Na ňom boli vyhlásení víťazi prvého ročníka Ocenenia LOG-IN. V jednotlivých kategóriách súťaže o najlepšie inovácie v logistike si prvenstvo odniesli společnosti Jungheinrich a HOPI CEE Fish HUB, špeciálnu cenu pre Fachmana roka získal Ján Franek zo společnosti Heineken Slovensko. Slávnostný večer moderovala známa televízna tvár Veronika Cifrová Ostrihoňová. Ceny víťazom odovzdávali Jeffrey Osterroth, generálny riaditeľ spoločnosti ATOZ Group, a Iva Werbynská, manažérka skupiny ATOZ Logistics, spoločne s garantmi jednotlivých súťažných kategórií. Tými boli Braňo Jendek zo 108 AGENCY (kategória Projektová inovácia), Ján Držík z firmy Allogi (Technická a technologická inovácia) a Pavol Jančovič za Klub logistických manažérov (kategória Fachman roka). O víťazoch súťaže rozhodli čitatelia časopisu Systémy Logistiky. Fórum LOG-IN a udeľovanie cien pre najlepšie inovačné počiny roka sú súčasťou komplexného projektu na podporu inovácií v logistike. Na jar sa s týmito novinkami stretnú účastníci fóra LOG-IN na Slovensku.

Na celodenný konferenčný program plynulo nadviazal VIP logistický večer vo francúzskom štýle, kde pre hostí bola pripravená ochutnávka koňakov, miešaných nápojov i vín. Double Tree by Hilton Hotel Bratislava tak hostil nielen fórum, ale aj už XXV. Logistický Business Mixer. Fórum tak ponúklo ideálne prostredie pre networking.

Partneri

Zlatým partnerom fóra LOG-IN sa stala spoločnosť 108 AGENCY.

Striebornými partnermi fóra sa stali spoločnosti ANASOFTGS1 Slovakia a KASYS.

Bronzovými partnermi boli spoločnosti PNK GroupBossard CZKörberLogisticsP3 LogisticParksVGP.

Partnermi fóra LOG-IN sa stali spoločnosti DHL Logistics (Slovakia) a DB Schenker.

Partnermi Logistického Business Mixerabolispoločnosti P3 LogisticParksGEFCO a VGP.

Špeciálnym partnerom fóra bola spoločnosť WAU! Studio.

Partnerom techniky bola spoločnosť PARILLA SOUND a partnerom emailovej komunikácie emailkampane.cz.

Odborným garantom fóra sa stala spoločnosť Syba.

Mediálnymi partnermi tohoto ročníka sú Systémy Logistiky CZ a SK, Tovar&Predaj, Svět balení, Zboží&Prodej, portály systemylogistiky.sk a systemylogistiky.cz, Auto magazín, združenie ČESMAD Slovakia, technologický magazín PC REVUE, logistický portál Logistický monitor.sk, Kancelarie.sk, education.sk, EdiZone, IT Systems, SystemNEWS, SystemOnLine, TECHNIKA SK, ekonomický mesačník GoodWill.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest