Franz Binder spoléhá na Aberle

Společnost Franz Binder & Co přidělila zakázku systémovému integrátorovi Aberle. Tato firma bude coby generální dodavatel zajišťovat návrh a vybavení intralogistiky v novém logistickém centru v sídle společnosti. „S novou budovou zajistíme, že i nadále budeme plnit požadavky našich zákazníků a trhu,“ řekl Markus Binder při položení základního kamene koncem března letošního roku.

Společnost Franz Binder byla založena před 59 lety a od té doby se rodinná firma stala jedním z lídrů trhu jak v oblasti průmyslových konektorů, tak i vestavěných a kabelových konektorů pro automatizační techniku. Zajišťuje individuální vývoj, návrh a automatickou výrobu konektorů na přání zákazníka. Konektory jsou nepostradatelnými součástmi jak měřicí a regulační techniky, tak i tovární automatizace.

Nyní se rozbíhá rozšíření výrobních a logistických kapacit. Analýzy a plánování logistických procesů provedla společnost TKS management consulting and industrialplanning ze Stuttgartu. Firma Aberle za Leingartenu získala zakázku na vytvoření konceptu materiálových toků a vybavení intralogistiky. V komplexu budov o výšce 26 metrů zřídí Aberle plně automatický paletový sklad a shuttle systém pro skladování malých dílů.

Manipulaci s paletami nebo boxy zajistí dopravníkový systém. Procesní řízení a vizualizace výrobního procesu budou řešeny pomocí modulů PMS (Process Management System) také z dílny Aberle. Systém bude propojen s řízením skladu SAP/EWM.

Po zprovoznění skladu, které je naplánován na léto 2020, bude jednouličkový paletový sklad poskytovat kapacitu 1500 paletových míst pro skladování typu double-deep. Sloupový zakladač zvládne přibližně 35 vyskladnění a zaskladnění za hodinu.

V automatickém skladu malých dílů o třech uličkách bude přibližně 30 000 pozic pro umístění boxů. Obsluhovat jej bude 12 shuttlů, které za hodinu zajistí 450 pohybů (zaskladnění nebo vyhledávání). Počítá se s instalací dalších shuttlů, aby do budoucna bylo dosaženo 1200 obrátek za hodinu.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest