TLS CZ spustila servisní projekt pro tisíce zařízení

Dodavatel vratové a nakládací techniky v rámci svého projektu zkvalitňování a urychlování servisních služeb již digitalizoval asi 10 000 zařízení u zákazníků v České republice. Stejný projekt připravuje i pro klienty na Slovensku

Postupnou digitalizaci instalovaných a servisovaných zařízení zahájila u svých zákazníků obchodně-servisní organizace TYROS Loading Systems CZ (TLS CZ). Smyslem projektu je maximální urychlení a zefektivnění servisních služeb. Díky softwarové databázi s průběžně aktualizovanými informacemi je totiž společnost nově schopna předvídat pravděpodobné závady, jejichž nejčastější příčinou jsou vysoká četnost a způsob používání technologií.

Informoval o tom vedoucí technického oddělení firmy Josef Hájek. TLS CZ, která využívá moderní výrobní zázemí a centrální sklad v Novém Bydžově a je členem nadnárodního holdingu Loading Systems, svůj projekt připravovala dva roky. Do technického a softwarového vybavení v této souvislosti zatím investovala asi 5 milionů korun.

„Pomocí nejmodernějších technických a komunikačních technologií nyní průběžně získáváme a analyzujeme velmi podrobné informace o našich instalovaných a servisovaných zařízeních. Víme třeba, kdy a jak intenzivně je klient používá, takže dokážeme v předstihu predikovat možné závady. Technicky i personálně jsme tak mnohem lépe připraveni k profesionálním, vysoce kvalitním a rychlým službám, které od nás uživatelé vratové a nakládací techniky ostatně vždy očekávají,“ říká Josef Hájek z firmy TYROS Loading Systems CZ.

Na projektu digitalizace instalovaných a servisovaných zařízení se podílí třicetičlenný tým montážních a servisních techniků společnosti. Jejich koordinaci řídí tři dispečeři, kteří odpovídají za průběh servisu v přidělených regionech. Všichni, mimo běžných montážních a servisních činností, spolupracují na tvorbě unikátní databáze s podrobným popisem každého zařízení. Získané informace na centrále firmy TLS CZ zpracovávají dva zaměstnanci technického oddělení.

„Databázi přitom neustále aktualizujeme a ukládáme do vlastních softwarových aplikací. Jednotlivé informace putují výhradně elektronickou cestou a v režimu on-line. Všichni pracovníci v terénu jsou totiž vybaveni tablety s firemními on-line aplikacemi,“ vysvětluje Josef Hájek, vedoucí technického oddělení společnosti.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest