DSV testuje roboty ve farmaceutickém skladu

Uskladnění a manipulace farmaceutických výrobků ve skladě klade velmi přísné požadavky na čistotu a její dokumentaci. Jedná se o časově náročné manuální procesy, které nyní ve skladu společnosti DSV v Roskilde budou zautomatizované novým robotem.

„Vždy hledáme nové cesty, jak optimalizovat naše procesy,” říká Nikolaj Meyland-Smith, directorsolutionswarehouses, a pokračuje: „Nový robot vyčistí naše podlahy, a přitom tyto procesy zdokumentuje. Také nám poskytuje detailní informace kdy, kde a jak byly podlahy ve skladu vyčištěny.Když zautomatizujeme dokumentaci čisticích procesů, získáme tak více času na servis naším zákazníkům pro manipulaci zboží a na služby s přidanou hodnotou.“

Čištění skladu je proces, který je podobný ve všech skladech. Používání robota pro čištění ve skladech DSV může výhledově pomoci uvolnit jiné zdroje. „Disponujeme několika dalšími roboty používaných primárně pro zobrazení zabalení. Obecně zkoušíme automatizovat procesy, kde nám to situace jen trochu umožňuje. Přináší nám to větší časovou efektivitu,” říká Jan Rudkjøbing, managerwarehouseoperationsRoskilde a dodává.

Čisticí robot dokáže vyčistit 8000–10.0000 metrů čtverečních každý den a plán je nechat robota pracovat celou noc a pokud je to možné i během dne.Kromě úlevy od manuální práce přináší použití robota také významné snížení spotřeby vody a mýdla. Robot totiž přesně dávkuje potřebné množství, a to má také přirozeně pozitivní dopad na životní prostředí.

„Očekáváme, že bude spotřebováno pouze poloviční množství vody jako před tím a méně než třetina předchozího objemu mýdla. A to představuje významný rozdíl,“dodal Jan Rudkjøbing.

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest