Nové IT řešení ETA, které vyvinula skupina Raben Group společně s telematickými firmami TIS a PTV, umožňuje on-line monitorování polohy doručovacích vozidel a zásilek, které přepravují. V kamionové přepravě jde o monitorovací systém, díky němuž zákazníci Raben Group mají v reálném čase přehled, v kolik dorazí zásilka na místo určení.

 

Čas hraje v logistickém odvětví zásadní roli. Informace o čase doručení zásilky jsou cenné. Dopravní zácpy, nepředvídatelné události a dokonce vyšší moc – to vše ovlivňuje provozní efektivitu jak logistické firmy, tak klienta. V lednu proto skupina Raben Group představila klientům v 11 zemích, v nichž působí, inovativní systém sledování zásilek v reálném čase s názvem ETA. „Systém ETA funguje velmi dobře. Do konce roku chceme, aby byl v Česku využíván pro osmdesát procent zásilek, které přepravíme,“ uvedla marketingová a PR manažerka Raben Logistics Czech Martina Netuhová.

 

Díky přenosu polohy GPS do IT systémů Raben Group každých pět minut dokáže ETA vypočítat předpokládaný čas doručení zásilky k příjemci s vysokou mírou přesnosti. „Pracujeme s údaji o poloze zásilek v reálném čase, což výrazně zvyšuje přesnost výpočtu a přesnost konečného údaje. Navíc bereme v úvahu aktuální situaci na silnicích, díky čemuž dokážeme průběžně aktualizovat předpokládaný čas příjezdu,“ vysvětluje projektový manažer Raben Group Bartosz Kolasiński.

 

Klienti skupiny Raben Group mohou kontrolovat čas doručení zásilky v reálném čase na platformě myRaben.com. Pokud nastane situace, která může čas doručení ovlivnit, ať už jde o nepříznivou dopravní situaci nebo nehodu, systém ETA automaticky aktualizuje předpokládaný čas doručení. Zákazník si také při zadání objednávky může aktivovat e-mailovou notifikaci předpokládaného času doručení zásilky. „Člověk míní, okolnosti se mění. Rozhodně netvrdíme, že nedochází k dopravním zácpám nebo nepředvídatelným událostem. Svým zákazníkům proto chceme poskytovat spolehlivé informace tak, aby měli lepší kontrolu nad svým provozem,“ říká marketingový ředitel Raben Group Marcin Sobczyński.

 

Standardem dnešního logistického odvětví je systém notifikace doručení zásilek založený na historických statistických datech. Tento systém je v době digitalizace zastaralý, nepočítá s okolnostmi, které mohou zásilku zdržet. Systém ETA využívá informace o aktuální poloze řidiče z GPS z mobilního zařízení. Díky tomuto řešení mohou klienti optimálně plánovat a řídit své potřeby během celého logistického procesu.

 

Stačí, když má řidič u sebe mobilní zařízení, a zákazník může dostávat spolehlivé a přesné informace o času doručení své zásilky. Tyto informace má zákazník k dispozici, aniž by si musel pamatovat speciální označení či štítky RFID.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest