Avondale Foods, výrobce potravin ze Severního Irska, investoval do řešení kontroly expedice od společnosti Zetes a dosáhl 100% přesnosti dodávek, efektivity a viditelnosti supply chainu v reálném čase.

 

Avondale Foods vyrábí různé druhy salátů, zeleninových příloh, polévek, omáček a majonéz pro maloobchody a gastronomické firmy po celé Velké Británii a Irsku. Jako dodavatel řetězce M&S musel nedávno přepracovat své systémy kontroly expedice, aby splňovaly nové požadavky řetězce M&S na viditelnost příchozí logistiky.

 

Ve firmě Avondale jsou termíny dodávek obvykle velmi krátké, objednávky jsou typicky přijímány v šest hodin ráno a expedovány v přesných termínech ještě ve stejný den. Pro efektivní provoz a dodržování smluvních závazků on-time dodávek je klíčová absolutní eliminace chyb při doručování. Dříve firma Avondale využívala k ověřování obsahu dodávek před zařazením do přepravy štítky RFID, to již ale nestačilo pro současnou rychlost provozu a požadovanou přesnost.

 

Ve spolupráci se společností Zetes, která také dodala řetězci M&S řešení ZetesOlympus pro zajištění viditelnosti dodavatelského řetězce potravin v reálném čase, se firma Avondale rozhodla do svého procesu Advance Shipping Notification (ASN) nasadit řešení ZetesMedea s automatizovaným kamerovým snímáním dat. Díky využití kamerové technologie ImageID společnosti Zetes toto řešení zkracuje dobu kontroly expedice a zaručuje 100% přesnost a vyloučení chyb lidského faktoru i dalších nákladů na označení.

 

Klíčem je snímání kompletního pohledu na nakládané nádoby a rychlé a naprosto přesné dekódování všech čárových kódů najednou. Toto řešení okamžitě porovnává data na čárových kódech s expedičním příkazy a vydává vizuální výstrahy operátorům, které upozorní na případné nesrovnalosti či chybějící nebo nečitelné čárové kódy. Digitální snímky jsou uloženy jako vizuální důkaz pro případné reklamace.

 

Po potvrzení, že je objednávka správně vychystána, jsou data ASN uložena v hostitelském systému firmy Avondale a současně v platformě pro zajištění viditelnosti firmy M&S (ZetesOlympus).

 

John Ferguson, supply chain manager ve firmě Avondale Foods, říká: „Původně jsme chtěli vyřešit jen jeden problém, kvůli kterému naše stávající řešení s RFID tagy již nebylo vhodné pro naše účely. Při konzultacích se společností Zetes se velmi brzy ukázalo, že díky implementaci jejich řešení kontroly expedice ZetesMedea bychom nejen zajistili kompatibilitu s rozšířenými požadavky systémů ASN našich zákazníků, ale navíc bychom získali výhody větší přesnosti díky automatizovanému zpracování a větší viditelnosti.“

 

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest