Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) ohlásila globální strategickou spolupráci s firmou Faurecia, jedním z předních světových automobilových subdodavatelů. V rámci strategického partnerství nasadí Faurecia autonomní mobilní roboty do svých výrobních zařízení po celém světě a posune tak stupeň automatizace na novou úroveň.

 

„Vstoupili jsme do tohoto strategického partnerství s MiR, protože má dostatečnou kapacitu a znalosti potřebné k zefektivnění a optimalizaci našich logistických procesů,“ řekl Eric Moreau, viceprezident pro dodavatelský řetězec a digitalizaci skupiny Faurecia Clean Mobility Business. „Obecně využíváme automatizaci na vysoké úrovni, ale až doposud pro nás byla automatizace vnitropodnikové přepravy velkou výzvou. Vidíme v ní obrovský potenciál. Neustále musíme přenastavovat naše výrobní prostory tak, abychom vyhověli poptávce po menších výrobních sériích, což klade vysoké nároky na flexibilitu. Tu jsme našli v robotech MiR, které nepotřebují žádnou dodatečnou infrastrukturu a dokáží se navigovat na základě vlastních mapových zdrojů, jež lze snadno aktualizovat.“

 

MiR nabízí řadu kolaborativních autonomních mobilních robotů, které jsou určeny k bezprostřední spolupráci s lidmi a které uvolňují lidské pracovníky od fyzicky těžké práce. Mobilní roboty jsou uživatelsky přívětivé a mohou být obsluhovány bez předchozí programátorské zkušenosti. Zaměstnanci s nimi mohou interagovat v prostředí chytrých telefonů, tabletů či PC, a zadávat jim úkol stiskem jednoho tlačítka.  Výsledkem snadné ovladatelnosti je rychlé nasazení a nízké celkové náklady na vlastnictví. Roboty MiR mohou být podle potřeb upraveny o nadstavbové moduly. Právě tato všestrannost byla dalším důvodem, proč Faurecia zvolila technologii MiR.

 

„Mobilní roboty MiR dokáží nejen přepravovat zboží, ale také kombinovat další procesní kroky jako nakládání či vykládání, a tím zvyšují efektivitu celé výrobní linky. Mobilní coboty jsou extrémně flexibilní. Identifikovali jsme několik různých aplikací, ve kterých mohou převzít monotónní činnosti přepravy v rámci jednotlivých výrobních zařízení, či mezi nimi a skladem,“ dodává Moreau.

 

Spolupráce s MiR umožní společnosti Faurecia optimalizovat řadu procesů. Podle zprávy IFR tvořily v roce 2017 logistické roboty 63 % všech obslužných robotů dodaných do průmyslových odvětvích. IFR rovněž předpovídá vysoký nárůst i do budoucna a celkem 600 000 dodaných logistických robotů během let 2018 až 2021.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest