C.S.CARGO přivezlo velkokapacitní mobilní úložiště energie

V polovině února 2019 přivezla do České republiky společnost C.S.CARGO mobilní velkokapacitní baterii, která umožňuje uložení a zpětné využití elektřiny. Mobilní baterie o kapacitě 352 kWh představená v polovině loňského roku na veletrhu Intersolar od nizozemského výrobce Alfen je v České republice novinkou.

 

Baterie bude v Ćesku sloužit jako podpora pro uchovávání elektřiny a zdroj při případných neplánovaných výpadcích. Díky své snadné manipulaci může být využita podle aktuálních požadavků, třeba jako šetrnější alternativa oproti dieselovým generátorům při hudebních či jiných festivalech.

 

V současnosti jsou mobilní velkokapacitní baterie možným řešením zajišťujícím využití energie ve větší míře – v rámci provozů velkých podniků, podpory stability distribučních sítí či na jednorázové akce. Baterie byla vyrobena ve spolupráci s firmou BMW, neboť jsou v ní využity bateriové celky z elektromobilů BMW i.

 

„Poptávka související s rozvojem velkých bateriových úložišť nejen pro alternativní zdroje energie se přesouvá i do České republiky. Věřím, že po vratných plastových kelímcích na nápoje, které jsou dnes součástí každého většího festivalu, se další položkou akcí podobného druhu stane třeba právě čistý zdroj energie, jako je mobilní baterie,“ říká Lubomír Kohout ze společnosti Nimble energy.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest