Průzkum DHL se zaměřil na téma módních trendů a jejich paralel ve světě logistiky

DHL mnoho let spolupracuje s módním průmyslem. Vzájemné partnerství spočívá především v poskytování logistických služeb pro významné módní akce, ale i ve spolupráci s důležitými sdruženími v oblasti módy a podpoře mladých nadějných návrhářů.

 

Nejnovější spotřebitelský průzkum společnosti DHL přináší přehled o aktuálních trendech a očekáváních spotřebitelů. Přibližně 6000 respondentů z Velké Británie, USA, Itálie, Austrálie a Japonska odpovědělo na otázky, které se týkaly jejich nákupních zvyků a důvodů pro jejich nákupní rozhodování. Společnost DHL jako dlouhodobý logistický partner návrhářů, módních akcí a značek nechala vypracovat průzkum s cílem poukázat na důležitost hladce fungující globální sítě, preciznosti, spolehlivosti a rychlosti v módním průmyslu.

 

„Společnost DHL zadala tento průzkum, abychom lépe porozuměli aktuálním módním trendům a zdůraznili jejich paralely se světem logistiky. Obě odvětví provozují globální sítě a pracují kreativně, precizně a rychle,“ říká Arjan Sissing, senior viceprezident divize marketingu značky.

 

Průzkum mimo jiné ukázal, že pro spotřebitele ve Velké Británii má mimořádně vysokou hodnotu etická výroba, zatímco ženy v Japonsku dávají přednost kvalitě produktů. Patnáct procent účastníků průzkumu čte štítky, aby zjistili místo výroby příslušného oblečení. V Itálii je jejich podíl dokonce 41 %. Zákazníci navíc chtějí vědět, zda a jak ovlivňuje přepravní řetězec produktu kvalitu životního prostředí. A jedna čtvrtina respondentů tvrdí, že je pro ně důležitá výroba ve férových pracovních podmínkách. Odborníci, mezi něž patří britská módní novinářka Karen Kayová, také upozorňují na trend zvyšujícího se povědomí o vlivu módy na životní prostředí a o sociálních aspektech, a to zejména mezi mladší generací.

 

DHL je od roku 2008 partnerem různých týdnů módy a nabízí na míru střižené služby pro spolehlivé a včasné dodání nenahraditelných vzorků kolekcí návrhářů na přehlídky. Mezi současné aktivity v této oblasti patří partnerství s týdny módy v Londýně a Kodani a akcemi Amazon Fashion Week Tokyo a Mercedes-Benz Fashion Week v Sydney a Moskvě.

 

DHL také spolupracuje s oborovými svazy na celém světě. Mezi ně patří například CFDA (Council of Fashion Designers of America), BFC (British Fashion Council), CNMI (Camera Nazionale della Moda Italiana), JFW Organization (Japan Fashion Week Organization) a Artefact Agency v Rusku. DHL a CFDA v říjnu 2017 společně zveřejnily studii The Human-Centered Supply Chain, která se zabývá obchodními modely pro budoucnost módy. Studie analyzovala a popisovala řešení pro hlavní výzvy a také oblasti, jimž by měly dodavatelské řetězce v módním průmyslu věnovat zvláštní pozornost. Publikace Designer’s Playbook, která vznikla na základě výsledků studie, pomáhá ctižádostivým návrhářům při budování úspěšného podnikání. DHL navíc propaguje a podporuje mladé návrháře organizováním kurzů a motivačních programů, které zahrnují poradenství v oblastech přepravních služeb a logistiky, jehož cílem je pomáhat návrhářům v internacionalizaci jejich podnikání. DHL také spolupracuje s různými etablovanými návrháři včetně značky VETEMENTS, která v rámci své kolekce jaro/léto 2018 vytvořila samostatnou řadu věnovanou DHL.

Doporučte přátelům
  • gplus
  • pinterest